BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,77
HABER /  DÜNYA

O teröristin evinden cephanelik çıktı

Polise ve Musevilere ait bir markete saldırın 4 kişi öldüren Amedy Coulibaly'nin evinde silah ve patlayıcı ele geçirildi.

Abone ol
Fransız güvenlik güçlerinin, polise ve Musevilere ait markete silahlı saldırı düzenleyip 4 kişiyi öldürdükten sonra  ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly’nin kiraladığı evde, silah ve patlayıcı madde ele geçirdiği bildirildi.
 
RTL kanalının haberine göre, Paris’in Val-de Marne bölgesindeki Gentilly mahallesindeki eve yapılan baskında, otomatik silah, patlayıcı madde, nakit para ile IŞID propagandası içeren doküman ve bayrak bulundu. 
 
Bu arada Paris Terörle Mücadele Savcılığından, polis ekibine ve Musevilere ait markete silahlı saldırıda bulunan Coulibaly’nin, Haut-de Seine bölgesindeki bir parkta koşan 32 yaşındaki bir kişiyi çarşamba günü silahla yaralayan kişi olabileceği belirtildi. 
 
Savcılık yaptığı yazılı açıklamada, markete düzenlenen silahlı baskında elde edilen kovanlarla parkta koşan kişiye yapılan saldırıda kullanılan silahtan çıkan kovanların aynı olması yüzünden, söz konusu ihtimalin güçlü olduğu kaydedildi.