BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fransa'da saldırılarla ilgili kriz toplantısı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te geçen hafta gerçekleştirilen saldırılar ardından kabine üyeleriyle düzenlenecek ulusal güvenlik toplantısına başkanlık edecek.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te geçen hafta gerçekleştirilen saldırılar ardından kabine üyeleriyle düzenlenecek ulusal güvenlik toplantısına başkanlık edecek.

Toplantı, haklarında bilgi sahibi olunan militanların nasıl olup da böylesi saldırılar gerçekleştirebildikleri sorusuna cevap arandığı bir ortamda gerçekleştiriliyor.

Geçen hafta Paris'te Charlie Hebdo dergisine baskın ile polis memurlarına ve Yahudi inancına uygun yiyeceklerin satıldığı bir markete düzenlenen saldırılarda 17 kişi ölmüştü.

Pazar günü Paris'te 1.5 milyondan fazla kişi yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe dünyanın dört yanından yaklaşık 40 ülke lideri katıldı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu yürüyüşe katılan liderler arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Hollande Başbakan; Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün de dahil olduğu kabine üyeleri ile güvenlik hizmetleri liderleriyle sabah saatlerinde buluşacak.

Başbakan Valls geçen hafta saldırılarla ilgili açık eksikler olduğunu söylemişti.

İçişleri Bakanı Cazeneuve, Fransa'nın önümüzdeki haftalarda da en üst düzeyde alarmda olacağını açıklamıştı.

Fransız polisi, üç saldırganın suç ortaklarını arama çalışmalarını sürdürüyor.

Bunlar arasında Amedy Coulibaly'nin kız arkadaşı Hayat Boumeddiene de var.

Bununla birlikte Türk yetkililer Coulibaly'nin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmiş olabileceğini belirtiyor.