BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Saadet Partisi ile dirsek temasında

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlerde İYİ Parti ile yapılan ittifakın yanı sıra Saadet Partisi ile de dirsek temasında olduklarını ve buna sandıkta ittifak dediklerini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere yönelik yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Salıcı, belediye başkan adaylarının parti meclis toplantısı yetki kurulunda karara bağlandığını söyledi.

Salıcı, "Bu şekilde de karara bağlayan tek parti herhalde CHP'dir. Adaylarını konuşarak, tartışarak, örgütüyle görüş alışverişi içinde bulunarak, 6 Aralık'ta yapacağımız toplantıda belediye başkan aday adayı olan arkadaşlarımız da artık aday olmuş olacaklar" dedi.

İTTİFAK PARTİLERİ  İYİ PARTİ VE  SP
İYİ Parti ile devam eden görüşmelere değinen Salıcı, "Görüşmeler şu an gayet iyi niyetli bir biçimde devam ediyor. Ama henüz sonuçlanmış değil. Burada amaç, belediye başkanının sadece kim olacağı, hangi partiden seçime gireceği değil. Türkiye şu an siyasi olarak dar boğaza girmiş durumda.

Türkiye'nin nefes almaya ihtiyacı var. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde demokrasi standartlarını yükselten, kendi insanının refahını arttıran ve daha iyi hizmet veren bir noktaya gitmesine ihtiyaç var ki, şu anda ki iktidar bu ihtiyaçlara cevap veremiyor. Bu ihtiyaçlara cevap verecek bir işbirliğinin sadece İYİ Parti ile değil, SP ile ve CHP'ye gönül veren, sandıkta CHP'yi destekleyecek bütün vatandaşlarla bu sürecin kurulması gerekiyor" diye konuştu.

Şimdi 24 Haziran'da AK Parti'ye oy vermiş ya da onun ortağı MHP'ye oy vermiş veya başka bir siyasi partiye oy vermiş yurttaşlarımız, eğer bugün anketlerde çok yüksek oranda kararsız çıkıyorlarsa vermiş oldukları oylarla ilgili bir sıkıntı yaşıyorlar demektir. Biz vatandaşlarımıza el uzatacağız. 'Kime oy verdin' demeyeceğiz. 'Gel seçenek CHP, CHP'li belediyeler size daha iyi bir yaşam imkanı sağlayacak, ekonomik koşullarınızı da daha iyileştirecek, sizin iş bulma imkanlarınızı da arttıracak' diyeceğiz. Ve bu süreçte bu şekilde düşünen yurttaşlarımızın oylarına talip olacağız. Bunun adına biz 'sandıkta ittifak' diyoruz." diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİRLERDE KİMLER DESTEKLECEK?
Salıcı, İYİ Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'ye destek vereceği, CHP'nin de Mersin gibi illerde İYİ Parti'yi destekleyeceği iddialarıyla ilgili ise, "İki parti arasında yapılan görüşmenin içeriğini basınla paylaşmaya başlarsanız, o işbirliği yerine gelmiyor demektir. Ya da o işbirliğinde bir güvensizlik ortaya çıkıyor demektir. Dolayısıyla biz iki partinin iyi niyetli bir şekilde Türkiye'nin iyiliğine yürütmüş olduğu sürecin parti kurulları ve görüşmeciler arasında kalmasının ve sonucun tüm kamuoyuyla paylaşılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ OLAN DOĞRU ADAY
Salıcı, "Büyükşehir belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?" sorusuna ise, "6 Aralık'taki parti meclisinden sonra biz ayda bir ya da iki kere parti meclisi yapmak durumunda değiliz. Daha önce de parti meclisi yapabiliriz. Burada önemli olan hazırlıkların tamamlanmış olması. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra o işin gidişatına göre ortaya çıkacak bir durum. Dolayısıyla da bizim için önemli olan doğru aday. Ne zaman açıklandığından daha doğrusu doğru adayın, CHP'nin dışındaki kesimlerden de oy alabileceğini bildiğimiz adayın adaylaşması. Onun için takvimden daha kıymetli olanı kimin hangi anlayışla adaylaşacağı" diyerek cevap verdi.