BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

CHP MHP hükümeti mi kuruluyor? Celal Adan açıkladı

CHP-MHP hükümeti mi kuruluyor? CHP'li Gürsel Tekin'n açıklamaları kulisleri dalgalanırdı. Jet yanıt MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'dan geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, HDP'nin içinde ya da dışında olduğu CHP-MHP hükümetinin mümkün olmadığını açıkladı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'yi ikna edeceğini ve hükümetin 3 günde kurulabileçeğini iddiası Ankara'da günün konusu oldu. Bu akşam hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devredecek olan Davutoğlu'ndan sonra Kılıçdaroğlu'nun görevi devralması bekleniyor.

ÖNCE LEVENT GÖK SONRA GÜRSEL TEKİN

CHP kurmayları görevin kendilerine verilmesini ısrarla dile getiriyor. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün dün akşam "hükümeti kurma göevini iadet et" çağrısı yaptı. Ardından Gürsel Tekin'in bugün öğleden önce Habertürk'te hükümeti kurma göreviyle ilgili yaptığı açıklama siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Tekin'in üç günde hükümetin kurulacağını ve Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'yi ikna edeceğini söylemesi gündeme bomba gibi dütü. Bu açıklamalar Zayıf bir ihtimal de olsa 'CHP-MHP hükümeti mi kuruluyor?' sorusunu akıllara getirdi. MHP kanadının son günlerde erken seçime karşı olduklarını ilan etmesi kafaları büsbütün karıştırdı.

Tekin'in bu açıklamasından yaklaşık 2.5 saat sonra merak edilen sorunun yanıtı verildi. Habertürk Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in canlı yayın konuğu olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, tartışmalara son noktayı koydu.

celal-adan.20150818161319.jpg

FİKİR YÜRÜTMEYİ BİLE DOĞRU BULMUYORUM

Veyis Ateş'in "CHP'lilere göre Anayasa gereği yarın görev verildiğinde CHP kapınızı çaldığında ne diyeceksiniz?" sorusuna Adan, noktayı koyan şu açıklamayı yaptı:

"Siyaseti böyle gerçekler üzerinden değerlendirmek mecburiyetindeyiz. CHP'nin iktidar kurabilme noktasındaki iradesi daha önce plana çıktı. Daha önce kendileri ifade ettiler. Bir bloktan bahsettiler. son derece yanlış. Blok üzerinden siyaset üretmek hem ahlaki değil hem doğru değil. Biz buna itiraz ettik. Başbakanlığı vermesi de çok komik bir şey. CHP'yi bu bakımdan şaşkınlıkla takip ediyoruz. HDP destekli MHP destekli bir alternatiften bahsedildi bu olmadı. Bu yok. Peki HDP ile CHP'nin oyları hükümet kurmaya yeter mi yetmez. CHP Genel Başkanı liderliğinde AK Parti destekli hükümet kurulabilir mi kurulamaz. Dolayısıyla bunun üzerinde fikir yürütmeyi bile doğru bulmuyorum. "

MÜMKÜN DEĞİL

Veyis Ateş'in "CHP yanlız başına bir hükümet HDP dışarıdan destek verirse, siz dışarıdan destek verir misiniz?" sorusuna Celal Adan, "Bunu doğru bulmuyoruz. Bunun olması mümkün değil. Bu görüşü tartışmak bile yersiz" diye yanıt verdi.