BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Demirtaş'a ilk referandum yanıtı!

Demirtaş'ın olası bir erken seçimde halkın önüne bir oy pusulası daha koyarak Başkanlık sisteminin oylanabileceğini söylemesine AK Parti'den ilk yanıt İstanbul milletvekili Metin Külünk'ten geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sistem değişmiştir' sözlerine karşılık referandum teklifi yapacaklarını açıkladı. Demirtaş, "Olası seçimde biz seçmenin önüne referandum pusulası koyabiliriz. Tek soruluk bir referandum başkanlık sistemini istiyor musunuz istemiyor musunuz. Çıkan sonuca herkes saygı duyacak" dedi. 

Demirtaş'ın bu sözlerine ilk yanıt AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk'ten geldi. Külünk internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada "Demirtaş'ın bu çağrısı samimiyetsizdir, o önce elindeki kanı temizlesin" dedi.

DEMİRTAŞ'IN TEKLİFİNİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇMEK GEREKTİĞİNİ BAĞIRAN BİR ADAMIM

Ben parti sözcüsü değilim, Ak Parti adına gerekli açıklamayı onlar yapacaktır ama benim Başkanlık sistemi konusunda ne düşündüğüm ortada. Ben, Türkiye'nin Başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini yüksek sesle bağıran bir adamım. 

SAMİMİYETSİZ ÇAĞRI

Ancak, ellerine kan bulaşmış bu adamın, küresel statükonun emrine aklını vermiş bu adamın bu çağrısında samimiyet şüphesi vardır. Bence önce ellerindeki kanı temizlesinler, önce bu millete meydan okumaktan vazgeçsinler.

ÖNCE TERÖRE DUR DESİNLER

Önce, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini silahla bozmak isteyen yaklaşımlarından ve terör örgütlerine sırt dayamaktan vazgeçsinler. Bu açıklamayı yapan şahıs "silahları gömün, teröre dur" desin bakalım. Bu ülkenin huzuruna sıkılan her kurşunda bu şahsın payı vardır. Dolayısıyla bu noktada olan bir şahsın söylediklerinde şüphe vardır. 

PARLAMENTER SİSTEMDE SON NOKTA BURASIDIR

Ancak biz şundan eminiz ki; Türkiye'de parlamenter sistemle gelinebilecek son nokta burasıdır. Türkiye'nin Başkanlık sistemine geçme mecburiyeti vardır, milletin varlığı, devletin kendini yenileyerek, bu topraklarda gücünü çok daha fazla yenilemesinin yolu Başkanlık sisteminden geçmektedir.

REFERANDUM OLSA HALK BAŞKANLIK SİSTEMİNE EVET DER Mİ?

HALK BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTİYOR

Devlet Başkanımız 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkanlık sistemiyle kampanyasını yönetti ve bu halk yüzde 52 ile Devlet Başkanımızı makamına taşıdı. dolayısıyla milletimiz de Başkanlık sistemi tartışmalarında, Türkiye'nin bir sistem değişikliğine mecbur olduğunu yüksek sesle ifade etmektedir. Benim bu konuda hiçbir şüphem yoktur, Türkiye'nin doğrusu Türkiye'nin Başkanlık sistemine geçmesidir.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BUGÜN HÜKÜMET KURMA GÖREVİNİ CUMHURBAŞKANI'NA İADE EDECEK, SİZCE CUMHURBAŞKANI GÖREVİ CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA VERİR Mİ?

ONUN VERECEĞİ CEVAP DOĞRU CEVAPTIR

Bence bu sorunun cevabını Devlet Başkanımız verecektir ve onun vereceği cevap doğru olan cevaptır.