BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.406,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP grubunda ilginç sloganlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısının tamamını Gezi Parkı olaylarına ayırdı. Başbakan Erdoğan'ı defalarca 'diktatörlükle' suçlayan Kılıçdaroğlu; "Diktatör ben'ci olur. Benim polisim, benim valim, benim vekilim. Devlet yok, millet yok. Diktatörün ben'leri var. O gençler al şu ben'leri başına çal dediler" dedi.

Grup toplantısında partililerin ellerindeki Türk bayrakları da dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca Toplantıda CHP'li kadınların hepsi "kırmızı" giyerken, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Hükümet istifa", "Başbakan Kemal" sloganları yükseldi.

Gezi Parkı eylemcilerinin bir 'Firavun düzenine' karşı çıktıklarını belirten CHP Lideri, Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı yalanlarını sıraladı.

Kılıçdaroğlu, Taksim'de AKM'nin karşısında durarak eylem yapan 'Duran Adam'a da teşekkür etmeyi ihmal etmedi; "Diktatöre susarak ders verdin. Bravo"

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU

Toplumu kutuplaştırarak bir çatışma zemini hazırlıyor. Tüylerim diken diken oldu okuyunca. Reyhanlı'ya giden ilk genel başkanım. O koşa koşa Amerika'ya gitti. 52 sunni kardeşim şehit oldu diyor. İnsanda biraz vicdan olur. Ölen bizim insanımız onun mezhebi sorulmaz. O Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Sen nasıl ayırıyorsun.

Merak ediyorum. Bir insanda biraz ahlak olur, erdem olur, insanı duygular olur, insan sevgisi olur, vahşi bir anlayışla olayları gözlemek nedir? İnsanları inanlarına göre, yahu mezarlarında da bölünür mü? Yazık değil mi?

Bizim bir görüşümüz var. Kimliği ne olursa olsun tüm insanlar kardeşimizdir. Öyle bir noktaya geldik ki; Kendisine oy vermeyenleri milli irade saymıyor. Kendisine oy vermeyenler çapulcu. Halkın iradesi sandığa yansıdığı zaman tüm yurttaşları kapsar o. Tüm vatandaşlarımız değerlidir. Onların siyasal tercihlerine saygı göstermemiz lazım.

SEN OY HIRSIZLIĞINDAN NEMALANIYORSUN 

Benim oyum yüzde 49, benim sözüm geçer. Senin oyun gerçekte yüzde 49 değil ama. Sen oy hırsızlığından nemalanıyorsun. İnsanlar bir parça ahlak kırıntısı bekliyorlar. 11 yıldır iktidardasın, 11 yılın sonunda bir diktatörümüz var artık. Diktatörün ustası, demokrasinin çırağı bile olamadı bu.

ZORBALARIN İTİBARI OLMAZ

Polis gücüyle asker gücüyle TOMA'larıyla silahlarıyla, sopalarıyla bu ülkenin üzerine gidiyorlar. Günümüz dünyasında zorbaların itibarı yoktur. Zulme karşı direnenlerin itibarı vardır.

Bir kenti kendi yandaşlarına peşkeş çekenlerin itibarı yoktur dünyada. Halka zulmedenlerin itibarı yoktur. Zulme karşı dirennlerin tiibarı vardır dünyada. Günümüz dünyasında kaba kuvvet kullananların itibarı yoktur, aklını zekasını kullananların itibarı vardır. 90'lı yıllarda doğan çocuklarımız bizim çocuklarımız, bizim umutlarımız size sahip çıkmak en başta benim ve tüm annelerin görevidir.

ÜRETİLEN MİZAH DİKTATÖRÜ ÇÖKERTTİ

Siz Türkiye'de siyasetçilere de ders verdiniz. Adam gibi ders verdiniz. Siz her türlü baskıya karşın adam gibi mizah ürettiniz. Ürettiğiniz her mizah diktatörün çöküşü oldu. Onun için söylüyorum diktatörlere kulak asmayın. Siz firavun düzenine karşı mücadele ettiniz. Yaşam tarzını sizin özgürlüğünüzdür.

Tayyip Erdoğan halka karşı yürüttüğü savaşı kaybetti. Etrafındakiler gaz veriyorlar. Mitingler düzenliyorlar. Belediye otobüsleriyle adamlar taşıyorlar. Sadece Türkiye'de değil, sen dünyada da kaybettin. 21. yy'ın dünyası diktatörlere kapalıdır. O gençler çok iyi biliyorlar; Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı vardır.

ŞEYTANI KISKANDIRACAK KİBİRİ VAR 

Diktatör şöyle birisidir, gece ormanda gezen elinde silah olan adama benzer. Nerde bir çıtırdı görse hemen ateş eder. Türkiye'de içinde bulunduğumuz durum bu. Birisi laf ediyor, hemen polis Her şeyi kendisine bağlıyor. Herşey kibir üzerine. Şeytanı kıskandıracak kibire sahip.

AL 'BEN'LERİNİ BAŞINA ÇAL 

Konuşuyor; Ben ben ben, benim benim benim... Benim valim, benim polisim, benim vekilim... Devlet yok, millet yok. Diktatörün ben'leri var. O gençler al şu ben'leri başına çal dediler. Olaylar büyüdü bir suçlu bulmak lazım. Bana haksız komplo kuruyorlar dedi. Kim? BBC, CNN İnternatonal, Amerika, Fas, Tanzanya... Herkes komplo kurmuş meğer.

HÜKÜMETİ Tİ'YE ALDI

Onlar çünkü bunun gerçek yüzünü gördüler. Şimdi inanın işte bu diktatördür. O kadar ki, şimdi kimi suçlayacak. E en iyisi ben CHP'yi suçlayayım. Hayatı yalan üzerine kurulmuş. Hatta bunların bir bakanı var; biz uzay gemisi yapacaktık, bu olaylarla engellediler demiş. CHP demokrasiyi savunan partidir.

DURAN ADAMA TEŞEKKÜR

Şimdi korkuları o noktaya gelmiş ki, Taksim'de bir genç sadece duruyor. Çantayı açıp bakıyorlar içinde birşey yok. Fakat tedirginler bu adam neden duruyor burada diye. Bu adam sessiz durarak seni protesto ediyorlar. Sessizlik en büyük eylemdir. Bunun farkında değil adam.

O duran adama da diktatörü korkuttuğu için gerçekten teşekkür ediyorum. Sessiz durarak da korkutabilirlermiş demek ki...

DİKTATÖRÜN CEVABI: HADDİNİZİ BİLİN

Size bir kibir sahnesi sunmak isterim. Bu önce astı kesti, sonra Taksimdekilerle konuşması lazım. Gittiler ziyaret ettiler diktatörü, oradan Doktor Arzu Çerkezoğlu diyor ki; "Siz de çözüm istiyorsunuz biz de istiyoruz. Bunu sadece mimari bir proje sorununa engellemek yanlış. Ancak geçen 17 gün içinde bu ülkede başka bir şey yaşandı. Eylemciler bir irade ortaya koydu. Siz halkın iradesinden bahsediyorsunuz. Olay bir mimari mesele değil. 17 gün içinde olaylarda 4 ölüm yaşanmıştır. Ancak bu olay sadece Gezi Parkı ile ilgili olmaktan çıkmıştır. Buna karşı birşey söylemek zorundasınız" diyor.

Anormal bir şey var mı? Yok. Başbakan'ın cevabı; Haddinizi bilin! Afedersiniz diktatörün yanıtı bu Başbakan demişim; Sizi buraya getiriyoruz diye kendinizi ne zannediyorsunuz. Ben yüzde 51 oy almış partinin Genel Başkanıyım, sosyolojiyi sizden iyi bilirim.

KARNINDAN KONUŞUYOR 

Sayın Çerkezoğlu bilmiyor; Bu aynı zamanda vantrolog... Yani karnından konuşan. Herşeyi biliyor ama demokrasiyi bilmiyor. Demokrasiyi bilmiyor ama Arzu Hanım'a bir uyarı daha yapmak isterim, bu diktatör bir hanımla nasıl konuşacağını da bilmiyor.

ERDOĞAN'IN GEZİ PARKI YALANLARI 

Dedim ki sen ne Menderes'in ne de Özal'ın tırnağı olamazsın. Dün ağzına gelen herşeyi söyleyeceksin. Bugün onların mirasından devşirme yapacaksınız. 15 Ocak 91'de Turgut Özal için diyor ki; Şuanda Tükiye'nin başında olanlar biz baba değiliz diyor. Sen bu memlekete baba değilsen azledileceksin. baba değiller bunlar ama ABD'nin uşağı. Tabi uşaktan baba olmaz.

Ne demiştim size; Yalancıdan Başbakan olmaz. Biz hiç bir zaman ölenin arkasından kötü söz söylemedik. O tam aksini yapıyor. Diktatörlerde insan sevgisi olmaz. Yalancılık; Gezi Parkı olayı bunun maskesini indirdi. Bir yalanlar zinciriyle karşı karşışa kaldık. Göbez taktiği uyguluyorlar.

1. yalan; Taksim'de bayrak yaktılar. Sen Başbakan değil misin? Varsa bayrak yakan niye yakalamadın.

2. yalan; Camide içki içtiler; İmam söyledi yahu. Temiz süt emmiş derler ya. Yok diyor kardeşim, ne içkisi. Herifin söylediğine bakın. Hiç ahlak yok mu sende? Gerçekten vicdanım isyan ediyor.

3. yalan; Çıktı televizyonlara dedi ki, Kabataş İskelesi'nde başörtülü bir kadına 150 kişi saldırdı, idrar kokusu vardır üzerinde. Bunu yapan varsa bunlar hayvandır, insan değildir. Ama eğer böyle bir olay yoksa sen uyduruyorsan sen de insan değilsin.

Bu çıktı bir yalan daha söyledi; kadıköy'de Kuran kursu varmış. kuran kursu öğrencilerine esnaf alışveriş yaptırmıyormuş. Belediye Başkanımız gitti, kurs yöneticilerini buldu konuştu. Yok böyle bir şey hatta esnaf bedava veriyor dediler. Bunu söyleyen adamın Msülümanlığından kaygı dıuymaz mısınız?

Bugün bir yalan daha söyledi, polis silah kullanmamış. Bir kişi öldü, kurşun var, üstekil öldüren polisin kimliği de var. Demiştim atma Recep din kardeşiyiz diye. Bu kadar yalanı bir diktatör tarihinde söylemez. İlk kez bize nasip oldu.