BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,72
ALTIN 2.435,62
HABER /  DÜNYA

Başbakan’dan önemli açıklamalar (2)

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 yıldan bu yana bir türlü lider olamadığını, CHP’de Genel Müdür olarak kaldığını...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 yıldan bu yana bir türlü lider olamadığını, CHP’de Genel Müdür olarak kaldığını söyleyerek, "Geçmişte genel müdürlüğünü yaptığı SSK’yı nasıl batırdıysa CHP’yi de tepe tekaklak aşağı doğru çekmeye başladı. Şu anda kamuoyu yoklamaları bunu gösteriyor" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının uzun bir bölümünü Gezi Parkı olaylarına ayıran Erdoğan, bu olaylar sırasındaki tavrından dolayı CHP ve Kılıçdaroğlu’na yüklendi. 3 yıl önce 22 Mayıs 2010 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Genel Başkanı seçildiği kurultayı hatırlatan Başbakan Erdoğan, "CHP o kadar yetersiz muhalefet yapıyordu ki, bu yeni genel başkan CHP’ye gönül verenler tarafından çok büyük umutla karşılandı. Etkin mulalefet yapacağı umudu vardı. Ancak bu yeni genel başkan daha ilk günden itibarine çok büyük bir hayal kırıkılığına sebep oldu. Sözleriyle, üslubuyla, tavrıyla oturduğu koltuğu maalesef dolduramadı, çok zayıf kaldı" diye konuştu.

"HERGÜN ÇARK ETTİ"
Kılıçdaroğlu için "Her gün yeni bir yalan çıktı. Hergün çark etti. sürekli kendi söylediğini kendisi yalanladı. Son derece ilkesiz, son derece tutarsız bir çizgi izledi" diyen Başbakan Erdoğan, "Bütün CHP kitlesi kendisine umut bağladığı halde, halk oylamasında oy kullanacağı sandığı dahi bulamadı oy kullanamadı" dedi. Kılıçdaroğlu için "Acemidir, kendisini geliştirir, değişir" denildiğini hatırlatan Erdoğan, "Ama aradan geçen 3 yıla rağmen bu zat lider olamadı, genel başkan olamadı, olsa olsa CHP’de genel müdür olarak kaldı. Geçmişte genel müdürlüğünü yaptığı SSK’yı nasıl batırdıysa CHP’yi de tepe tekaklak aşağı doğru çekmeye başladı. Şu anda kamuoyu yoklamaları bunu gösteriyor. Böyle bir partinin böyle bir genel başkanın CHP seçmenleri üzerinde oluşturduğu hayal kırıklığı, umutsuzluğu biz çok iyi anlıyoruz. Biz doğrusu böyle bir genel başkandan böyle bir genel müdürden memnunuz siyasette. Fakat, Türkiye’de muhalefet boşluğu olmasını bir talihsizlik olarak görüyoruz. Türkiye’de bu muhalefet boşluğu bizde maalesef hayal kırılığı içerisindeki, umutsuzluk içerisindeki kitleleri çok açık provokasyonlar ve tertipler neticesinde sokağa dökmüştür" diye konuştu.

"SOKAĞI ADRES GÖSTERDİLER"
CHP’den umudu kesenlerin sokaktan medet umar hale geldiğini ifade eden Erdoğan, "CHP içerisinde yetersizliğini gören milletvekilleri de son derece sorumsuz, son derece seviyesiz şekilde sokağı adres olarak göstermiş, sokak sokak direniş çağrıları yapmış, sokağı bizzat terörize etmiştir" şeklinde konuştu. "Meclis’te muhalefeti başaramayanlar, sokaktaki vandalların arkasına sığnmış, polis ile göstericiler arasında durmayı muhalefet yaptık zannetmişlerdir" diyen Başbakan Erdoğan, "Kennedy Caddesi’nde o yürüyen isyancıların önünde orada yere oturmak suretiyle TOMA’ların karşısına dikilen milletvekilleri bu ülkenin huzuruna hizmet eden milletvekilleri değildir. Ve o demokratik hak da değildir, o bir özgürlük mücadelesi de değildir. O kamu düzenini bozmaktır, yapılan budur. Kamu düzenini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. ister milletvekili olsun, kim olursa olsun" diye konuştu.
CHP’li milletvekillerinin polise olan tavrını da eleştiren Başbakan Erdoğan, isim vermeden CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’e polise yaptığı ağır küfürlerden dolayı tepki gösterdi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün twitter üzerinden yaptığı açıklamaları da hatırlatan Erdoğan, "Bir başka milletvekili günlerdir CHP milletvekilli değil de terör örütü millitanı gibi kitleleri kışkırtıyor, mezhep çatışması yaratmak için attığı tweetlerle her türlü yalanı anlatıyor" dedi. Erdoğan, İstanbul Divan Otel’de Vali’ye hakaret eden CHP milletvekili için de "Sen milletvekili misin, eşkiya başı mısın? Nesin sen ya?" diyerek tepki gösterdi. Bu sırada ise tribünden bir partilinin ’Çapulcu’ diye bağırması üzerine Başbakan Erdoğan da "Aynen öyle" cevabı verdi.
(İHA)