BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03
HABER /  MEDYA

Cengiz Çandar dayattı! Erdoğan Sarayı boşaltsın

Cengiz Çandar AK Parti'nin iktidardan düşmesi ile coşmuş. 'Tek adam'ların dayatmacı diline sarılan Çandar hayli şaşırttı.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinde halk AK Parti 'dayatmacı' zihniyetten uzaklaşsın, demokrasi ve hoşgörü çizgisine dönsün diye sarı kart gösterdi. Şimdi AK Parti'nin muhalifleri 'aynı dayatmacı' zihniyet ile coşmuş görünüyorlar.
Örnek mi?
Bugünkü Cengiz Çandar yazısı...

Erdoğan Saray'ı boşaltsın.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri yenilensin.
AK parti ile kimse koalisyon yapmasın!

Cengiz Çandar'ın üst perdeden sundukları bunlar. Bu konularda 'referandum' istese 'eyvallah' denirdi. Ama Çandar bildiğiniz 'dayatıyor'. Tıpkı AK parti'nin sarı kart gördüğü dille...

İşte yazısından o satırlar;

ERDOĞAN SARAY'DAN ÇIKSIN

"Tek Adam" ve "Tek Parti" yönetimine "hayır" anlamı taşıyan 7 Haziran seçim sonuçlarından sonra, Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de oturmasına izin verilemez.

O, 600 milyon dolara mal olmuş bulunan 1150 odalı Ankara-Beştepe'deki "Ak Saray", dünyanın en güçlü devleti ABD'nin Başkanlık ikametgâhı olan "Beyaz Saray"dan tam 30 misli daha büyük. 1789 Fransız Devrimi'nin yıktığı Fransız monarşisinin ikametgâhı olan Versailles Sarayı'nın ise 4 misli.

7 Haziran'ın sonuçlarına saygı, Tayyip Erdoğan'ın "demokrasi"ye ve "milli irade"ye saygısının ölçüsü, "Beştepe'nin boşaltılması" ve "Çankaya'ya dönülmesi" olacaktır.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ YENİLENSİN

Erken genel seçim değil ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi, önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir.

AK PARTİ İLE KOALİSYON YAPILMASIN

"Tek Adam" gibi "Tek Parti" yönetiminin de son bulması, kendiliğinden "koalisyon" seçeneğini gündeme getiriyor ama "AKP ile koalisyon"u değil.

Bu AKP ile değil. Mevcut haliyle AKP ile "koalisyon" demek, onunla koalisyon kuracak partinin "ölüm öpücüğü"nü kabullenmesi demektir.
(...) Öncelikle, AKP kendisini yenilemedikçe ve değiştirmedikçe, AKP'siz iktidar formülleri üzerinde çalışmak gerekiyor.