BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  MEDYA

Cemalnur Sargut’un yeni kitabı İbadet ve Dua raflardaki yerini aldı

“Bu kitap, gerçekten insanı Allah’la buluşturuyor, Allah’a götürüyor ve Allah’la beraber olmanın zevkini, huzurunu ve dünyada yaşamanın tek gayesinin huzur olduğunu öğretiyor.”

Abone ol

Cemalnur Sargut “İbadet ve Dua” isimli eserinde duanın hakikatini Nefes Yayınevi okuyucuları ile paylaşıyor..

Nefes Yayınevi’nden çıkan İbadet ve Dua isimli eserinde Duanın Allah ile kul arasındaki en yüce ilişki olduğunu vurgulayan Sargut, dua etmenin insanın seviyesine, ilminin derecesine göre değiştiğine dikkat çekiyor.

Cemalnur Sargut, ibadetin ve duanın hakikatini mutasavvıfların yorumlarıyla anlatırken, kul ile Rab arasındaki en yüce ilişki olan dua ile ilgili merak edilen bütün sorulara da ışık tutuyor: Dua ile kader değişir mi? Talep ve gayretin dua ile ilişkisi nedir? Duanın adabı nedir? Nasıl ve ne zaman dua etmeliyiz?  Allah, hangi duayı ya da kimin duasını kabul eder? İnsanın ilmi ve mertebesine göre ettiği dua değişir mi? Avamın duası ile kamil insanın duası neden ve nasıl farklılık gösterir?

Mutasavvıf Yazar yazmış olduğu önsözde şu şekilde açıklıyor İbadet ve Dua isimli eserini; “Bu kitap, gerçekten insanı Allah’la buluşturuyor, Allah’a götürüyor ve Allah’la beraber olmanın zevkini, huzurunu ve dünyada yaşamanın tek gayesinin huzur olduğunu öğretiyor.”

Cemâlnur Sargut Kimdir?

Cemâlnur Sargut 1952'de İstanbul'da doğmuş; üniversite eğitimini Kimya Mühendisliği dalında tamamladıktan sonra 20 yıl kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Mutasavvıf bir ailede yetişen Cemâlnur Sargut, gençlik yıllarında felsefeye ilgi duymuş ve büyük felsefecilerin hayatlarını incelemiştir. Felsefenin yaşanılamayan bir ilim olduğunu fark etmesinin ardından, ilmini hâl etmiş bir örneğin arayışı içinde Mevlânâ'ya yönelmiş ve hocası Sâmiha Ayverdi'nin isteğiyle Kur'an-ı Kerîm ve karşılaştırmalı Mesnevi çalışmalarına başlamıştır. Ve bunu tâkiben yine hocasının teşvikiyle 24 yaşında gençlerle başladığı Mesnevi çalışmalarına bugün milyonlara hitâb ederek devam etmektedir.