BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
HABER /  MEDYA

'Cemaatin Abdullah Gül planı' Dilipak yazdı

Cemaat AK Parti'ye karşı 'Abdullah Gül' üzerinden erken seçim golü mü atmaya çalışıyor? Abdurrahman Dilipak'ın iddiasına göre, Gül, cemaat tarafından 'mayınlı tarlada top oynamaya' çağrılıyor...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cemaat erken seçim öncesi 'Abdullah Gül' planını mı devreye sokuyor? Abdurrahman Dilipak, Gül'ün etrafında siyasetin cinlerinin yer aldığını, mayınlı tarlada top oynamaya çağrıldığını iddia ederek, Gül'e kritik uyarılarda bulundu.

Abdurrahman Dilipak, Cemaat'in son dönemde 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili planları olduğunu iddia etti.


"GÜL'ÜN ETRAFI SİYASETİN CİNLERİYLE DOLU"

Dilipak, Yeni Akit'teki 'Paralel Yapı kaybetti' başlıklı bugünkü yazısında, "Gül önemli bir figür, Gül kendi yol haritası ve ekibini yeniden kurana kadar birileri onun adı üzerinden spekülasyonlar üretmeye devam edecek. Bu da kendi adı etrafındaki spekülasyonları hep gündemde tutacak.. En basit söylentinin, bazen de tehlikeli gerçeklerden daha tehlikeli olabileceğini hatırlatalım bu vesile ile.." dedi.

Dilipak "Gül’ün etrafı siyasetin cinleri ile dolu. Onları toplamak zor değil. Bala üşüşen karıncalar gibi gelirler ama onları dağıtmak çok zor." sözleriyle Gül'e çarpıcı bir uyarı mesajı verdi.

abdullah-gul2-kopya.20150907110638.jpg

FEHMİ KORU'YA KRİTİK ELEŞTİRİ: PARALELİN PARALELİNDE DURUMDA VAZİFE ÇIKARMA ÇABASINDA...

Habertürk yazarı Fehmi Koru'nun da yazılarında, AK Parti’deki kongre sürecinde sanki 'Paralelin paralelinde durumdan vazife çıkartma' çabasında olduğunu, "AK Parti içinde yeni bir liderlik, yeni bir kadrolaşma ve yeni bir politik kimlik inşası için bir şeyler yapmaya çalıştığını' öne sürdü.

fehmi-koru.20150907110717.jpg"BİRİLERİ GÜL'Ü MAYINLI TARLADA TOP OYNAMAYA ÇAĞIRIYOR!"

Koru'nun 'AK Parti'nin Abdullah Gül ile tek başına iktiar olabaileceği'ni vurgulayan yazılarını kasteden Dilipak, Koru ve cemaat'e yönelik "Gül’ün çevresinde bu tip bir sürü adam var. İyi de tek başına Gül milletvekili olsa ne yapacak.. Partideki bu kafadaki kriptoya uyan paraleller tasfiye edilecek.. Dahası Gül’ün AK Parti’nin aday kadrosuna kendi ekibini taşıması da mümkün değil. Zaten herkeste böyle bir ön kabul ve tedirginlik varken, bu işin başarılması imkansız. Birileri Gül’ü mayınlı tarlada top oynamaya çağırıyor çünkü. Gül de AK Parti’ye zarar verecek, kendi itibar ve kariyerine zarar verecek, başarı şansı olmayan paralel bir komploya niçin figüran olsun ki.. Paralelcilerin Gül’ü düşündüklerini hiç sanmıyorum.. Eğer Gül’ün çıkışı Erdoğan ve AK Parti’ye zarar vereceğine dair kanaat belirtirlerse Gül’ün zararını hiç hesaba katacaklarını sanmıyorum. Birilerinin Gül aşkı Gül sevgisinden değil, Erdoğan nefretindendir. Yılların politikacısı Gül’ün bunu görmemesi mümkün değil. Sanırım çevresindeki ikiyüzlü, kripto bir takım kişileri daha yakından teşhis etmek için bu konularda konuşmuyor.." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERİN YENİLENMESİ AK PARTİ İÇİN ARTI BİR KAZANÇ"

"3 dönem konusunda paralelciler parti içinde yeterli tepkiyi örgütleyemediler.. Erdoğan için demediklerini bırakmadılar ama o konuda da başarılı olamadılar.. Seçimlerin yenilenmesi, AK Parti’nin içindeki kriptoları temizlemesi için bir fırsata dönüşmesi de artı bir kazanç."
diyen Dilipak, Gül’ün bu şartlarda AK Parti'nin 12 Eylül'deki büyük kongresinde ayrı bir baş çekmesinin beklenmediğini, hele de seçim öncesi böyle bir çıkışın ne anlama geldiğinin gayet açık olduğunu, onun için Gül üzerinde hesap yapanların hesabının ciddiye alınmaya değmediğini söyledi.