BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca saldırısının talimatını Demirtaş mı verdi?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözleri ortalığı karıştırdı. Demirtaş'ın 'Yenildiler, yine yenilecekler' açıklaması Dağlıca saldırısının işaretini Demirtaş mı verdi sorusunu akıllara getirdi.

Abone ol

HAKKARİ Dağlıca'da PKK tarafından düzenlenen kanlı saldırı sonrasında Selahattin Demirtaş'ın 5 Eylül'de yaptığı bir konuşma hükümet kanadından öfke dolu tepkiler aldı. 

Dağlıca saldırısının ardından AK parti kanadından bazı siyasi isimler HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı sorumlu tuttu.

HDP'li Selahattin Demirtaş, 5 Eylül'de Berlin'de yaptığı konuşmasına "1 Kasım'da da zafer sözü veriyoruz" diyerek başlayan Demirtaş, "Halk karşısında bütün ordular çaresizdir. İşte Tayyip Erdoğan'ın sarayının ordusu ve polisi de. Yenildiler, yine yenilecekler" demişti.

dağlica-saldirisinin-talimatini-demirtaş-mi-verdi.jpg

"ARTIK SÖZ BİTTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank, Demirtaş'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Varank, Demirtaş için "HDP askerinizi, polisinizi yendik yine yeneceğiz yazdı medyada haber olmadı. İnsanlıktan çıkmışlar,artık söz bitti..." dedi.

ekran-resmi-2015-09-07-10.10.25.png

"HALA ANLAMADINIZ MI?"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu ise Demirtaş'ın bu sözlerine sosyal medya hesabından, "Demirtaş 'TSK kaybedecek; PKK kazanacak' dedi. Bu gün 'Dağlıca Katliamı' oldu. Hala bu adamın kim olduğunu anlamadınız mı?" diyerek tepki gösterdi.

ekran-resmi-2015-09-07-10.11.12.png

DEMİRTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Demirtaş'tan Dağlıca saldırısı hakkında ilk açıklama geldi. Demirtaş, şehit ailelerine başsağlığı dilediği açıklamasında, "Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Demirtaş, Twitter hesabından şunları dedi:

"ÖLDÜRMENİN GEREKÇESİ OLAMAZ"

Öldürmenin gerekçesi olamaz, insanlarımızı ölüme sürmenin de. Her gün hepimizi kahreden ölüm haberleri kaderimiz de olamaz. Dün Dağlıca'da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Cizre'de yitirdiğimiz küçük çocuklarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum."

"SAVAŞ POLİTİKALARINA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Halkın yoksul çocuklarına sadece ölümü reva gören, annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olmayacağız. Kin ve nefret kusmak yerine bu felaket tezgahından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Koşullar ne kadar zor olursa olsun Barış'ta ve kardeşlikte ısrar etmek dışında her yol bizleri insanlığımızdan uzaklaştırır, acılarımızı derinleştirir. Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin. Hepimizin başı sağ olsun."