BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Cemaat hata yapmaz mı Zaman yazarı açıkladı

Hükümetle kavgalı olan cemaatin hataları yok mu? 17 Aralık sonrası gündeme sıkça gelen bu soruya Zaman yazarı Ali Ünal yanıt verdi.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, cemaatin hata yapmadığını iddia etti.

"Cemaat hata yapmaz mı, yapmadı mı?" başlıklı yazısında Ünal, merak edilen soruya yanıt verdi. Münafıkların bu soruyu sorma hakkının olmadığını savunan yazar, "samimî olanlar da, iki sebeple bu soruyu sormakta haksızdırlar" dedikten sonra böyle cevap veriyor:

GÜLEN'E HAKARET OLUR

"(1) Ortada fiilî bir durum, açık zulüm ve Cemaat adına mazlumiyet varken bu soruyu sormak, zalime malzeme taşımak ve mazlumu zayıflatmak olur. (2) Böyle bir soru, Cemaat’e 40 yılı aşkın süredir ilmî–manevî rehberlik yapmış zâta gerekli muhasebeyi yapmadığı töhmeti ve hakaret manâsı taşır."

HZ. MUHAMMED MÜNAFIKLARA İZİN VERİNCE

Cemaatin dine rehberlik yaptığını bu nedenle bu yöndeki kısmi hataların hayırlı neticeleneceğini savunan yazar, Hz. Muhammed'in Hristiyanlara karşı düzenlediği Tebük seferinde yaşanmış bir olayı aktarıyor:

"Peygamber Efendimiz (s.a.s.), mazeret uydurarak Tebuk Seferi’ne katılmama izni isteyen münafıklara istedikleri izni vermişti. Bunun üzerine Cenab-ı Allah (c.c.), “Hay Allah seni affedesice Nebî! Sefere çıkmamak için senden izin isteyen o münafıklara, sence doğru söyleyenler iyice belli olmadan ve kimlerin yalancı olduğunu henüz bilmeden neden izin verirsin ki!?” (9: 43) buyurdu. Söz konusu izni verme, zahiren bir hata idi; fakat 4 âyet sonra, bu hatanın nasıl bir hayra vesile olduğu şöyle ifade edilir: “Eğer onlar içinizde sefere çıkmış olsalardı, problem artırmaktan başka işe yaramazlar ve hiç şüpheniz olmasın ki, sizi fitneye ve tefrikaya düşürmek maksadıyla aranızda koşuşturup dururlardı...”

Bu hamur, biraz daha su istiyor."