BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan yeni yılın ilk sürprizi

Abdülkadir Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iddialı Avrupa seferi hakkında ilginç ayrıntılar aktardı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İsviçre'de yapılan Davos zirvesine katılacağını yazdı.

Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın "one minute" çıkışını yaptığı 2009'dan bu yana başbakanlık düzeyinde katılım olmuyordu.

AK Parti kulislerini yakından takip eden yazar, "Bomba gibi demokratikleşme paketi" başlıklı köşesinde Davos sürprizini paylaştı. Selvi, Davutoğlu'nun yeni yılda yapacağı Avrupa seferinde yanında kapsamlı demokratikleşme paketinin olacağını duyurdu. İşte o yazının ilgili bölümü:

DAVOS'TA KONUŞACAK

"Başbakan Davutoğlu iddialı bir Avrupa turuna çıkıyor. 21-24 Ocak tarihleri arasında Davos’ta olacak. Tayyip Bey’in, ”Onu minute” çıkışından sonra AK Parti Davos’a ilk kez Başbakan düzeyinde katılacak. Davos, “Dünyanın geleceğini değiştirebilecek teknolojileri” konuşacak. Başbakan’ın, dünyanın geleceğinin sadece teknoloji ile değil, adaletin tesisiyle değişmesi gerektiği tezini işleyeceği entelektüel derinliği olan bir konuşma yapacağından eminim.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİYLE AVRUPA SEFERİ

Davutoğlu, 2015 yılını Türkiye için, ”Avrupa Birliği yılı” yapmakta kararlı. Bu amaçla Almanya, İngiltere, Fransa ve Belçika’ya gidiyor.

Tabii ki eli boş gitmeyecek.

Çözüm süreci ve Alevi vatandaşlarımızı ilgilendiren çok güçlü bir demokratikleşme paketi geliyor. Hem de uzun olmayan bir sürede açıklanacak.

Bomba gibi(!) bir demokratikleşme paketi...