BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08
HABER /  MEDYA

Cemaat Egemen Bağış'ı SMS'le tehdit etmiş!

Egemen Bağış cemaatin üç gazetecisi tarafından tehdit mi edildi? Sebebi o açıklamalar mı?

Abone ol

Sabah si yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan bomba iddia! Kütahyalı daha önce isim vermeden yazdığı cemaatin üç gazetecisi tarafından tehdit edilen ve son anda operasyona dahil edilen bakanın kim olduğunu açıkladı. Konuşulanlara göre eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yaptığı bir açıklamadan sonra mesajla tehdit edilmiş. Kütahyalı iddialarını şöyle sürdürdü...

17 Aralık operasyonundan bir hafta önce 10 Aralık'ta TGRT Haber'de Hadi Özışık'ın sunduğu "Basın Odası" programına konuk olan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, hükümetcemaat krizine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bağış "Cemaat, cemaat olduğunu bilsin" demişti.

ÜÇ CEMAAT GAZETECİSİNDEN MESAJLI TEHDİT 

İşte Bağış'ın başına ne geldiyse bu açıklamadan sonra geldi. Bağış'ın yakın çevresinden biriyle 13 Aralık'ta bir yerde karşılaşmıştım. Bana üç cemaat gazetecisinin bu demeçlerinden ötürü Bağış'ı tehdit ettiğini söylemişti. Bu programdan sonra Bağış'a tuhaf tuhaf SMS'ler göndermiş üç cemaat gazetecisi.

BAĞIŞ SON ANDA OPERASYONA EKLENDİ

Bundan bir hafta önce 17 Aralık'ın nasıl kurgulandığını bilen bir yetkili, Egemen Bağış'ın son anda 17 Aralık çorbasına konduğunu bana söyleyince 13 Aralık'ta dinlediğim bu olay geldi aklıma. Eldeki devlet istihbaratına göre son anlara kadar paralel yapı Bağış'a bir operasyon düşünmüyormuş. Nasıl olmuşsa olmuş bu üç bakanın yanında dördüncü olarak Egemen Bağış da son gün operasyon listesine konmuş.

BAĞIŞ O İSİMLERİ AÇIKLASIN

Bence bu dakikadan sonra Egemen Bağış da açık açık konuşmalıdır. O SMS'leri atanlar kimler? O SMS'lerde nasıl bir dille AB Bakanı Bağış uyarılıyordu ya da tehdit ediliyordu? Nasıl oldu da cemaat ile ilişkileri gayet iyi olan Bağış sivil siyasetten yana bu demecinden sonra hedefe kondu? Bağış kamuoyuna açıklama yapmalıdır.


cemaat-cemaatligini-bilsin.jpgBakan Bağış cemaate böyle seslenmişti!

Egemen Bağış, TGRT Haber'de usta gazeteci Hadi Özışık'ın konuğu olduğu programda bu açıklamayı yapmıştı:

Cemaat cemaat olduğunu bilsin hükümet zaten biliyor. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var ve kimse araya bir şeyler karıştırmasın.