BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,86
ALTIN 2.430,03
HABER /  GÜNCEL

Gülen'e göre densiz sözler

Fethullah Gülen, Aralık ayındaki olay sohbetten altı ay önce, beddua hakkında bakın neler demiş?

Abone ol

Fethullah Gülen o sohbette "Yerin dibine batır, kahrolup gitsinler, evlerine ateş düşsün, yolları kesilsin, yolları sarpa sarsın’ bu türlü sözler densiz sözler" ifadelerini kullanıyor.

Birçoklarına göre "beddua" cemaate göre, "mülaane" (karşılıklı lanetleşme) denildi. Görüşler farklı olsa da tartışma gündemden hiç düşmedi.

Fethullah Gülen’in herkul.org’da ‘Bam Teli’ bölümünde 24 Haziran 2013 tarihinde ‘Darılma yok, dayanma var’ başlığıyla yayımlanan sohbetin görüntülerinde beddua ile ilgili sarf ettiği sözler beddua tartışmalarına ışık tutuyor.

"DÖNER GELİR SİZE ÇARPAR"

Gülen o sohbette beddua ile ilgili olarak “‘Yerin dibine batır, kahrolup gitsinler, evlerine ateş düşsün, yolları kesilsin, yolları sarpa sarsın’ bu türlü sözler densiz sözler, Allah’ın sevmediği şeylerdir. Ve bunların hepsi bir ölçüde gıybet ifade eder. Beddua olduğundan dolayı karşı tarafın ona liyakatı yoksa döner gelir size çarpar. Sakınmak lazım. Kırılmalar, darılmalar bizi meşgul ederse, kırılmaya, darılmaya tahammülü olmayan işler yolda kalır.” gibi sözler kullanıyor.

beddua.20140311110425.jpg