BIST 8.903
DOLAR 32,34
EURO 35,14
ALTIN 2.241,28
HABER /  MEDYA

Çandar'dan Gülen tepkisi! Cehenneme kadar yolunuz var

Ünlü gazeteci Cengiz Çandar'ın FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'e övgüler dizdiği programın kayıtları dün bomba etkisi yaratmıştı. Konuyla ilgili yapılan sert eleştirilerden rahatsız olan Çandar bugün açıklama yaptı.

Abone ol

Fethullah Gülen'e övgüler dizdiği kayıtlarla gündeme gelen Çandar, o dönemde Gülen'in öyle takdim edilmesinde yanlışlık olmadığını söyledi.

Radikal gazetesinin kapanmasından sonra Türk kamuoyuna ilişkin yazı kaleme almayan Cengiz Çandar'ın, bölücü terör örgütü FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'e övgüler dizdiği programın kayıtları ortaya çıkmıştı.

ELEŞTİRİLERDEN RAHATSIZ OLDU

Eleştirilerden rahatsız olan Çandar, konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. T24'te yazan Cengiz Çandar, 1998 yılında Fethullah Gülen'in öyle takdim edilmesinde hiçbir yanlışlık olmadığını söyledi.

Cengiz Çandar'ın yazısından bir kısım;

NE DÜŞÜNDÜĞÜMÜ MERAK EDİYORLAR

"Sanki, 16 Temmuz 2016 tarihinde bir televizyon programı yapmışız ve Fethullah Gülen’i öve öve bitirememişim gibi bir hava yayıyorlar. Kimisi de acaba övgülü o açılış cümleleri hakkında şimdi ne düşündüğümü merak ediyormuş.

ÖYLE TAKDİM EDİLMESİNDE HİÇBİR YANLIŞLIK YOK

Hemen söyleyeyim: Fethullah Gülen’in, 1998 yılı Nisan ayında, öyle takdim edilmesinde hiçbir yanlışlık yok. Nitekim, o tanıtımda rahmetli Çetin Altan’ın ve Prof. Nilüfer Göle’nin Fethullah Gülen hakkındaki olumlu değerlendirmeleri ve sözlerine de yer verdim.

O ZAMANLAR FARKLIYDI

O tarihte, farklı düşüncelere hoşgörü, dinlerarası diyalog ve toplumsal barış gibi birçok girişim öne çıkmıştı. Bunları övmenin ve özendirmenin hiçbir yanlış tarafı yoktu.

CEHENNEME KADAR YOLUNUZ VAR

Bana ve bu ülkenin demokrat insanlarına, özellikle şu dönemde, reva görülen muameleye tanık oldukça, bunu yapanlara ilişkim tepkim gayet basit: “Cehenneme kadar yolunuz var.”