BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  DÜNYA

Büyük Türkiye idealine hep beraber yürüyoruz

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin 11 yıllık AK Parti iktidarında hayal bile edilemeyecek noktaya geldiğini belirterek, "Türkiye, bu...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin 11 yıllık AK Parti iktidarında hayal bile edilemeyecek noktaya geldiğini belirterek, "Türkiye, bulunduğu coğrafyada gerçekten bir başarı öyküsü yazdı. Bu başarıyı güven veren adalet ve sürdürülebilir yüksek standartlı bir demokrasi ile taçlandırma noktasındayız” dedi.
Bir dizi ziyaretler için İnegöl’e gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, belediyenin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ergin, İnegöl’ün Türkiye’de mobilyada bir numaraya yükseldiğini söyledi. 2001’de Türkiye’nin geleceğe endişe ile baktığını, ’Yarınımız ne olacak?’ diye tasa içerisinde olduğunu hatırlatan Ergin, "2002 seçimlerinde iş başına gelen AK Parti, bugüne kadar girdiği her seçimde milletten aldığı desteğini artırıp oylarını yükselterek bu millete, bu ülkeye hizmet etmenin gururunu yaşıyor. Bugüne kadar ortaya konulmuş olan siyasi istikrar, buna bağlı olarak gelişen ekonomik istikrar ve Türkiye’nin milletimizden elde etmiş olduğu kazanımlar, hep teşkilat mensuplarımızın emeklerini birleştirerek ortaya çıkan üründür. Ortaya çıkan bu Türkiye tablosunun mimarlarının başında sizler varsınız. Emeğinize, yüreğinize sağlık” diye konuştu.

"BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİNE HEP BERABER YÜRÜYORUZ"
Türkiye’nin 11 yıllık AK Parti iktidarında hayal bile edilemeyecek noktaya geldiğinin altını çizen Bakan Ergin, “Türkiye 2002 ile 2013 arasında katettiği mesafeyi gerçekten hak etti. İnsanımız buna layıktır. 2002 ile 2013 arasında meydana gelen gelişmeleri dost düşman herkes görüyor. Türkiye, bulunduğu coğrafyada gerçekten bir başarı öyküsü yazdı. Bu başarıyı güven veren adaletle, sürdürülebilir yüksek standartlı bir demokrasi ile taçlandırma noktasındayız. Maalesef Türk demokrasisi kesintilerle bugüne kadar taşınmış bir demokrasi. Siyasi tarihimiz, geleceğe dönük ibret almamız gereken bir siyasi tarih. Artık bundan böyle kesintiye uğratılmayan, milletin yetkilendirdiği hükümetleri milletin sandıkta indirdiği bir altyapıyı kalıcı olarak inşa etmenin çabası içerisindeyiz. İnşallah güçlü demokrasisi, sürdürülebilir kalkınması ve geleceğe güvenle bakan güçlü bir sosyal doku ile Büyük Türkiye idealine hep beraber yürüyoruz” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİ"
Türkiye’nin çok büyük kazanımlar elde ettiğine işaret eden Ergin, “Bu ekonomik anlamda böyle, demokrasimizin güçlenmesi anlamında böyle, gençlerimize ve çocuklarımıza teslim edeceğimiz güçlü Türkiye açısından böyle ama bu süreç henüz tamamlanmış değil, devam ediyor. Bizden sonraki kuşakların selameti açısından, yavrularımıza çok daha güçlü bir Türkiye teslim edebilmemiz açısından bu siyasi istikrarın devam etmesi lazım. Yapılan reformların kurumsallaşması zaman istiyor. Onun için AK Parti’nin hem genelde hem de yerel seçimlerde liderliğini daha da pekiştirecek, halk desteğini daha da büyütecek çalışmaları sizler yapacaksınız. Bunun onurunu, bunun güzelliği hep beraber yaşayacağız. Türkiye bunu yaşayacak. O açıdan yakında seçimler var şu anda seçim atmosferine girildi. Mart ayının sonunda yerel seçimler yenilenecek ama inşallah sandıklardan daha önce aldığımız desteği daha da pekiştirerek, daha da büyüterek çıkmanın gayreti içerisinde olacağız. Onun için konuşacağız, anlatacağız ama daha çok çalışacağız. Konuşmaktan çok fiili olarak çalışacağız. Ben İnegöl teşkilatımıza başarı diliyorum. İnegöl’ümüz Türkiye’nin en güzel coğrafyasında, en güzel imkanlarla iç içe bir yerleşim yerimiz. Dileğimiz, İnegöl’e yakışan tarihinin en yüksek oy oranıyla yerel seçimleri kazanmak. Bunların mimarları sizler olacaksınız. Şimdiden sevinç gözyaşlarıyla birbirleriniz tebrik ettiğiniz akşamı görüyor gibiyim. İnşallah o akşam telefon açıp birbirimizi tebrik etmeyi Allah nasip etsin diyorum” ifadelerini kullandı.
Bakan Ergin daha sonra MODEF Fuarı’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından fuarı değerlendiren Bakan Sadullah Ergin, “Fuarımızı ziyaret ettik. Gerçekten gördüğüm manzara beni etkiledi. Her stantta yurt dışından gelmiş müşteriler var. Bunlar Türkiye’nin dış ticareti açısından çok önemli bir çalışma. Mobilya sektörünün yurt dışı pazar payını artırması, Türkiye’nin dünya mobilyacılığında önemli bir noktaya taşınmasına vesile olacak. Şu andaki pazar payımız, aldığımız bilgiye göre maalesef çok iyi değil ama bu çalışmalar bunu daha iyi noktaya götürecek. İnegöl bu noktada çok önemli bir lokomotif görevi görüyor. Altyapısını güçlendirme noktasında 2. OSB’yi de gezeceğiz. Hatay’da mobilyacılık ana sektörlerden bir tanesi ama bizim İnegöl’den öğreneceğimiz çok şey var. İnegöl kendini aşmış durumda. Her zaman daha iyisi mümkün. Bu anlamda sektör temsilcileri daha iyisini arıyor. Bundan sonra sektörün gelişiminde yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum. Belediye başkanımız, fuarcılık hizmetlerinde altyapı oluşumunda çok önemli lojistik destek sağlıyor. Sektöre katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Esnafımıza da bol kazanç diliyorum” dedi.

"İNEGÖL’DEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"
Hatay’da mobilyacılığın kadim bir meslek olduğunu aktaran Ergin, “Kendimde bir süre mobilyacılıkla uğraştım ancak Hatay sektörleşme noktasında, gelişen şartlara ayak uydurma noktasında maalesef geçmiş dönemde yapması gereken hamleleri yapamadı. Şimdi zorluyoruz. Mobilyacılık ihtisas sanayi bölgesinin altyapısını oluşturduk. İhalesi yapılıyor. Mevcut işletmelerimiz işletme büyüklüklerini artırarak, daha rantabl bir konuma gelecekler. İnegöl’den öğreneceğimiz çok şey var. O nedenle Hatay’dan sektör temsilcilerimiz buradalar” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, daha sonra Vali Münir Karaoğlu ve beraberindeki ekiple firmalardan 10 tanesi faaliyette bulunan, 5’inin yapımı devam eden İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek incelemelerde bulundu.
Bakan Ergin, İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasında Başkan Alinur Aktaş’tan brifing aldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2. OSB alanının ikinci etapla beraber 6 bin 500 dönüm olduğunu, mevcut OSB’den 2.5 kat daha büyük olduğunu kaydetti. Aktaş, 2014 yılı ile alakalı fabrikalaşma konusunda patlama olacağını da sözlerine ekledi.
Bilgileri aldıktan sonra bir konuşma yapan Bakan Sadullah Ergin, "Zahmetli işler. Takip gerekiyor. Mücadele gerekiyor. Türkiye’de neticeye kavuşturmak çok kolay olmuyor ama sanayi bölgesi belli bir noktaya gelmiş. İnşallah kısa süre içerisinde hedefinize ulaşırsınız. Burası geri gitmez, ileri gider. Allah tamamına erdirsin. Hatay’ın bu konuda gelişmesi halinde İnegöl ile rekabette yarışırsınız" dedi. Bakan Ergin, OSB’nin Hatay’dan gelen mobilyacılara da örnek olmasını istedi.
(İHA)