BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray: Mancini galibiyete 'inanıyor'

Galatasaray, İstanbul'da 3-1 yendiği Kopenhag'la bu kez deplasmanda karşılaşıyor. Kadroda, sarı-kırmızılıları endişelendiren eksikler var. Sneijder ve Muslera sakat.

Abone ol

İstanbul'da FC Kopenhag'ı 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur umutlarını canlandıran Galatasaray, bugün Danimarka deplasmanında iddiasını sürdürme arayışında.

Danimarka ekibi geçmişte grup aşamalarında Manchester United, Barcelona ve Juventus'a yenilmeme başarısını göstermişti.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancisi ise, evinde iyi mücadele eden ekip karşısında galip gelecekleri inancında.

Manchester City'de görev yaptığı sırada Premier Lig ekibinin şampiyonluk özlemini dindiren ancak, Avrupa'da başarıya ulaşamayan İtalyan teknik adam sarı-kırmızılıların başındaiki Avrupa maçına çıktı.

Fatih Terim döneminde İstanbul'da Real Madrid karşısında alınan 6-1'lik mağlubiyetin ardından ilk maçına Juventus karşısına çıkan Mancini, Torino'dan beraberlikle dönmüş, ardından da Kopenhag zaferiyle gruptaki ilk 3 puanı elde etmişti.

Galatasaray, grupta Real Madrid'in ardından ikinci sırada.

Mancini, İtalyan medyasına yaptığı açıklamada Galatasaray'ın başına geçeli uzun zaman olmadığını hatırlatarak, "Beş haftada fazla bir şeyi değiştirmek zor. Zamana ihtiyacımız var. Çok çalışıyoruz" dedi.

Gruptan çıkmayı hedeflediğini de belirten Mancini ayrıca "Yüksek beklentilerim var. İyi skorlar elde etmeye devam etmek istiyoruz" dedi.

Kopenhag'ın galibiyet arayışı

Ama Mancini'yi maç öncesi endişelendiren unsurlar rakibin evindeki performansı kadar Galatasaray'ın eksikleri.

Basın toplantısında "Bu maç bizim için zor olacak" diyen çalıştırıcı bu maçta kaleci Muslera ve orta sahada Sneijder'dan yoksun.

Mancini, Kopenhag'da oynanacak maçın İstanbul'dakinden daha zor olacağı görüşünde.

Danimarka ekibi ise diken üstünde. Zira oynadığı üç maçtan ancak bir puan hanesine alabilen Kopenhag'ın, Şampiyonlar Ligi'nde umudunu sürdürebilmek için galibiyet almak zorunda.

Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken, ilk maçtaki 3-1'lik skoru hatırlatarak, bu maçta durumun daha farklı olacağını söyledi.

Solbakken yaptığı bir basın toplantısında "Maçın çekişmeli geçeceğinden eminim. İki takım arasında İstanbul'da olduğu kadar büyük bir fark olması durumunda büyük hayal kırıklığına uğrayacağım" dedi.

İstanbul'da oynanan maçta Galatasaray'ın ilk yarıdaki performansının 'bu sezon gördüğü en iyi performans' olduğunu söyleyen Solbakken, "Maçın ilk 20, 25 dakikası bizi öldürdü. Ama bu artık geçmişte - şimdi en iyi yaptığımız şeye dönmemiz lazım."

Gözler artık maçta. Kendisine kadrosu sorulan Teknik Direktörü ilk 11'ine ilişkin sorularına, son kararını vermediği yanıtını verdi ve basın toplantısını bir espriyle sonlandırdı:

"Değişiklikler olabilir. Bu nasıl uyuduğuma bağlı – yüzükoyun veya sırtüstü…"