BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Hepimiz Ecevit’iz

Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Her birimiz birer Ecevit’iz ve demokratik sola inançla varlığını, birlikteliğini d...

Abone ol

Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Her birimiz birer Ecevit’iz ve demokratik sola inançla varlığını, birlikteliğini devam ettirenlerin hepsi demokratik solu yaşatacaklardır” dedi.
DSP Genel Başkanı Türker, DSP Başkanlık Kurulu üyeleri ve partililerle birlikte merhum Başbakan Bülent Ecevit’in ölümünün yedinci yılı nedeniyle Devlet Mezarlığı’nda ziyaret etti. Başbakan Ecevit’in kabrinin başında açıklama yapan Türker, “Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü savunmak ve Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkmak için yola devam edeceklerini söyleyerek, “Seçimler yaklaştı. Oylarınız düşük bunu inat için mi inanç için mi yapıyorsunuz? Biz demokratik sol partililer inanç için yürüyen ve senin bize öğretindeki ilkeleri inançla ülkemizde halkımızın ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere yürüyen bir grubuz. Biz Demokratik Sol Partililer, grup olarak inşallah büyüyeceğiz. Parlamento da tekrar Cumhuriyetin kurulan omurgasını düzeltip Cumhuriyet’i ilk kurulduğu gündeki devrim anlayışıyla karşı devrimlerin getirdikleri bütün yanlışlıkları ortadan kaldırarak yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"BURADAN HAYKIRIYORUM"
Demokratik Sol Hareket düşünce ve kültürü yaşamaya devam edeceklerini belirten Türker, “Türkiye’de aç, yoksul olan kendi vatandaşları yerine başka ülkenin vatandaşlarını açlığı ve yoksulluğu ile ilgileniyorlar. Aslında bize öğretinde olduğu gibi biz yoksulluğu ve yokluğu ülkemizde yenersek dünya da yoksulların ve yokluk hissedenlerin yanında oluruz demiştin. Ama ülkemizde özellikle vatandaşı yoksulluğa iterek kendilerine mahkum etmek isteyen modern faşizm diyebileceğimiz diktatörlerin anlayışı hüküm sürüyor. Biz demokratik solcular var oldukça Ecevit’in düşünceleri Demokratik Sol Hareket düşünce ve kültürü yaşamaya devam edecektir. Buradan özellikle haykırıyorum. Kimi zaman demokratik solun yok olduğunu söyleyenler bilsinler. Her birimiz birer Ecevit’iz ve demokratik sola inançla varlığını birlikteliğini devam ettirenlerin hepsi demokratik solu yaşatacaklardır. Yeniden yürüdüğün yolda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyete, Atatürk’e inançlara sahip çıkacağız. Özellikle en büyük endişen olan bu ülkede inanç sömürüsü yapanlarla Türkiye’yi bölmek isteyenlerin bir gün egemen olacağı endişesi hiçbir zaman unutmadan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun” diye konuştu.
Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in kabrine karanfil koyan partililer, daha sonra Devlet Mezarlığı’ndan ayrıldı.
(İHA)