BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bu da ısıtmalı seccade

Pusulalı, laptop çantalı seccadeden sonra ısıtmalı seccade de çıktı.<br/>Nursace Tekstil, pusulalı, laptop çantalı seccadeden sonra ısıtmalı...

Abone ol

Pusulalı, laptop çantalı seccadeden sonra ısıtmalı seccade de çıktı.
Nursace Tekstil, pusulalı, laptop çantalı seccadeden sonra ısıtmalı seccade üretti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bayezit, namaz sırasında üşüdüğü için geliştirdiği ısıtmalı seccadenin elektrikle çalıştığını ve içinde karbon ısıtıcı bulunduğunu söyledi. Yine seccadenin altında ısıyı kaybetmemesi için yalıtım malzemesi kullanıldığını, ürünün suya ve yırtılmaya karşı da dayanıklı olduğunu anlatan Bayezit, bir ay boyunca fişten hiç çekilmeden kullanılsa bile seccadenin 1 liranın altında enerji tükettiğini söyledi.

İLK ÖRNEK BELÇİKA’DA HAYATA GEÇİYOR
Firma Belçika’nın Türk mimarisine özgü ilk camisi olma özelliğini taşıyan Alaaddin Cami’nin 200 metrekarelik alanını da ısıtmalı seccadeyle kaplıyor. İsmail Bayezit, “Bu cami için özel bir sistem kurduk. Namaz saatlerinden yarım saat önce sistem devreye girip seccadeler otomatik olarak ısınmaya başlayacak ve namazın bitmesiyle sistem kapanacak. Aynı şekilde saflara göre de ısıtma yapılabilecek” açıklamalarında bulunuyor.
(İHA)