BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10

Butik Tatil Anlayışının Otelleri - II

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş, butik tatil anlayışının kapılarını aralıyor, ülkemizin farklı bölgelerinden farklı tatil anlayışları için, değişik alternatiflerle dolu, tatillerinizi renklendirecek yazı dizisine devam

 

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş, butik tatil anlayışının kapılarını aralıyor, ülkemizin farklı bölgelerinden farklı tatil anlayışları için, değişik alternatiflerle dolu, tatillerinizi renklendirecek yazı dizisine devam ediyor.  Butik hayallerin peşinde bir yolculuğa hazır mısınız?

İncirliev (Alaçatı)

İncirliev’in Bir Hikayesi Var

Alaçatı’nın tutkunları için her zaman ayrı bir yere sahip İncirliev ‘in hikayesi, çok öncelere dayanıyor. Her şey anne Sabahat Poshor’un 1995 senesinde okuduğu bir romanla başladı. Peter Mayle’in Provence’da geçen Hotel Pastis isimli kitabı, küçük otel fikrini Poshor’ların aklına düşürdü. Çeşme yazlarında ağaçlardan büyük bir keyifle topladığı meyvelerden, özellikle yabani karaduttan, Ege güneşinde yaptığı nefis reçellerle nam salan baba Osman Poshor’da aslında bu güler yüzlü kıyı kasabasına zaten tutkundu. Yıllar sonra hayaller ve hatıralar kesişti, İncirliev ile hayat buldu. Poshorların gönlünü fetheden de, bahçedeki yabani karadut ve otele adını veren koruma altına alınmış yaklaşık 100 yaşını bulmuş, görmüş geçirmiş, incir ağacı oldu. Ailenin hanım tarafının Egeli kökenleri nedeniyle 80’lerden bu yana gidip geldikleri Çeşme ve Alaçatı, Poshor ailesine otel fikrini gerçekleştirmek için ilham verdi. Köy hayatının, komşuluğun ve dostluğun yaşamı süslediği bu muhacir mahallesinin  merkezin de yer alan eski Rum evi, daha ilk görüşte beğenildi.

Aslına sadık kalınarak yenilenen bu taş ev İncirliev olup ailenin yaşamına yeni bir heyecan getirdi. Abla Elif Poshor yoğun çalışma hayatını bir kenara bırakıp yapmaktan keyif aldığı şeylere ağırlık verirken, gerektiğinde İncirliev’e destek veriyor, Kardeş Can Poshor ise İngiltere’de sürdürdüğü müzik kariyerini çantasına doldurup yazları ailenin otel macerasında ev sahipliğini üstlenmek üzere geliyor ve ‘ben müziğimi buradan da yaparım’ diyor. Osman Poshor’da  İncirliev ile birlikte reçel çeşitlerini çok arttırdı, her yıl büyük bir sevgiyle en az 20 çeşit harika reçeller yapıp, misafirlere sunuyor, İncirliev’in sakin huzurlu ortamı kadar, ege güneşin de pişen reçellerde bir cazibe merkezi haline geldi…

İncirliev tarihi dokunun içinde, iç avlu ve bahçesi en kalabalık yaz aylarında bile sakin, huzurlu ve de keyifli, Alaçatı’nın hareketli noktalarına da çok yakın.  Odalar geniş ve ferah. İncirliev 12 ay açık. Daha sakin bir Alaçatı keyfi için ilkbahar ve sonbahar ayları ideal. Ilık kış akşamlarında da incirliev şömineli salonu ve Özel Odaları ile misafirlerine şömine karşısında şarap keyfi sunuyor.  Ailenin samimi yaklaşımları, Alaçatı’nın farklı bir atmosferinde tatilcilerin konaklama ve dinlenme alışkanlığı oluyor.

 

 

4 ODA OTEL ( KAPADOKYA)

Ev yapımı vişne likörleri, 4 odaya özel sabunları, geniş odaları, yüksek tavanlı ve manzaralı bu şirin mağara oteli, yine kendisine özel restoranında, yöreye özel yemekleriyle güzel atlar diyarı Kapadokya’nın kendine özgü atmosferinde iyi bir tercih olabilir. 4 Oda’nın ev sahibesi bölgeyi karış karış size gezdirecektir.

Hotel Aphrodite ( Marmaris)

Gözlerden Uzak Bir Koyda, Tatil Yapmaya Ne Dersiniz?

Marmaris’in en güzel koylarından birinde, Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği gözlerden uzak bir noktada tatil yapmak ister misiniz?

Hotel Aphrodite, Bozburun’da (Marmaris’e 55 km) muhteşem deniz manzaralı küçük bir oteldir.

Yasemin, kekik, limon kokuları, Ege’nin yumuşak esintisi ve doğanın sesleri tüm güzel duygularınızı canlandıracak, huzur verecek.

Doğaya uyumlu özgün mimarisi ile misafirlerine -size - özel hizmet sunmayı amaçladık sloganı ile rüyalarınızdaki tatili yaşamak için her şey hazır, sizleri bekliyor. Eşsiz manzara eşliğinde keyifli bir yolculuktan sonra Bozburun’a vardığınız da ev sahipleri sizi tekneyle karşılayacak ve beş dakika içinde Hotel Aphrodite’ e ulaştıracaktır.

 

Mavi Boutique Otel (Bozcaada)

Püfür püfür Esen Hafif Bozcada Rüzgarında, Tertemiz Bir Tatil

Bozcada’nın merkezi konumunda, temizlik ilkesinden ödün vermeden, küçük bir butik otel hizmeti anlayışıyla, lüksten uzak, kendinizi yaşamanız için, özellikle yaz aylarında, arka bahçesindeki kahvaltı keyfi, açık havada sıcak havaya rağmen püfür püfür esen hafif Bozcada rüzgarında güvenilir bir tatil imkanını, misafirperver bir sıcaklıkla buluşturan bir anlayışın hakim olduğu Mavi Boutique Otel’de güler yüzle karşılanır ve uğurlanılırsınız. Rıhtım ve restoranlara 5 dakikalık yürüme mesafesinde, Bozcada’nın merkezindesiniz. Yöreye özgü şarapların, sevgi ve el emeğiyle harmanlandığı, bu samimi küçük otel Bozcada tutkunlarının tercihi olacaktır.

 

Diva’ya Davet Var (Şirince)

Vedat- Sedef-Su-Cheri Tuncel Ailesi Şirince de mutluluğu buldu.

Ve mutluluklarını misafirleri ile paylaşıyor, karınca kararınca kapılarını Şirince’ye gelenlere açıyorlar. Dilek Odası, Pembe Oda, Huzur Odası, Tılsımlı Oda, kısacası her şey tatilciler için… 

Şirince’nin kendine özgü ilginç karakteri Diva Vedat’ın keyifli sohbetleri de cabası… Şirince de konaklama yapmak isteyenlerin mutluluk yuvası, Diva Pansiyon Şirince'nin ismi gibi şirin bir yer. Yolunuz Şirince’ye düşerse, uğrayın derim…

 

 

Eski Datça Evleri ( Datça)

Deniz ve Dağ bu kadar mı yakışır bir tatil Cennetine ?

Sessiz, sakin, huzurlu, trafiği, karmaşası olmayan, gerçek bir cennet köşesi….

Tertemiz ve sürekli rüzgarları olan, nem oranı düşük, oksijeni bol,  havasıyla, envayi çeşit birkiyi barındıran florasıyla, bilenlerin çok iyi bildiği ve vazgeçmediği, bimeyenlerin ise hep merakettiği, bir yandan  Kınıdos’u, bir yanda köyleri, bir çoğu mavi bayraklı plajları,  karavilla (garaville) diye adlandırılan yemeğinin yanısıra, dallampa, kışıyak, könger, tilkiotu (kuşkonmaz) kavurma, turpucu salatası, mürdümük çorbası, ütmek kavurması, dalankıta, denizkerevizi ve deniz börülcesi gibi yöresel lezzetleri de her mevsim ayrı güzeldir.

 

 Datça’nın 3 B’si meşhur’dur, Tatil Deyince de Eski Datça Evleri…

Bal,badem ve balık Datçanın meşhur 3 B’sini oluşturur iken, eski Datça da tatilcilerin gözdesi.

Peki Eski Datça

Sessizliğinde bir sesi olduğunu, Datça da Anlarsınız

Eski Datça, adından da anlaşılacağı gibi eski bir yerleşim birimi. Bozulmamış taş evlerin, begonvillerin süslediği daracık sokakların olduğu kentsel bir sit alanı Eski Datça.. Şimdiler de turizmin göz bebeği. Ünlü ve aykırı şair Can Yücel’in evinin de bulunduğu Eski Datça’da dolaşırken, bir taraftan Ağustos böceklerinin, diğer yandan kumruların sesleri, sardunya ve melissaların mis kokularıyla, taş kaplı sokak ve evlerin dekor gibi görüntüleri eşliğinde bambaşka bir gezegen de hissedersiniz kendinizi.

Sessizliğin de bir sesinin olduğunu Eski Datça'da anlarsınız. Eski Datça'da konaklama imkanı da var. Bunlardan biri olan Eski Datça Evleri, ne otel ne apart ne pansiyon ne de moda tabir ile 'Butik Otel'. Bir aile işletmesi olan Eski Datça Evleri'n de işler tamamen aile içinde paylaşılmış. Birbirinden lezzetli zeytinyağlılar ve mezeler evin annesi tarafından, ızgara ve değişik et yemekleri evin babası tarafından, servis evin minik oğlu ve kızı tarafından yapılmakta.

3ayrı binada toplamda 11 oda ile hizmet veren Eski Datça Evleri’nde 4 adet standart oda, 7 adet süit oda var.  Standart olarak tabir edilen odalar, İncir Evi'nde süitle ise, Badem ve Zeytin Evleri'nin odaları. Bir ev sıcaklığı ile döşenmiş odalarda, misafirler oda kelimesini değil ev kelimesini kullanmakta ve bu işletmeci ailenin mutluluğu olmaktadır. Genel olarak, sezon içinde bile bir gelenin bir daha geldiği, tiryakilik yaratan enteresan bir konaklama yeridir.

Yaz-kış hizmet veren Eski Datça Evleri, Temmuz ve Ağustos aylarında çok yoğun olur. Önceden rezervasyon yaptırmakta fayda vardır.  

Gökten üç elma düşmüş... Biri bu masalı anlatana, biri okuyana, en sonuncusu ise burada tatil yapanlara ...

Tatil Tadında Kalın...