BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  DÜNYA

Bursaspor Başkan adayı: Drogba ile görüştüm

Bursaspor’un çoğunluk sağlanması halinde bugün yapılacak kongresi öncesinde başkan adaylarından Mesut Mestan, şampiyon olduktan sonraki sezo...

Abone ol

Bursaspor’un çoğunluk sağlanması halinde bugün yapılacak kongresi öncesinde başkan adaylarından Mesut Mestan, şampiyon olduktan sonraki sezon Drogba ile görüştüğünü ancak oyuncunun Türkiye’de oynamaya sıcak bakmadığını söylediğini belirtti.
Yeşil-beyazlı kulüpte, çoğunluk sağlanması halinde bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adaylarından Mesut Mestan, Grup 16 Derneği’ni ziyaret etti. Bursaspor’un şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda Futbol Şube Sorumlusu görevini yürüten Mestan, o dönemde Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba ile görüştüğünü ancak Türkiye’ye gelmeye sıcak bakmadığını söylediğini ifade etti.

“STAR OYUNCULAR İSTANBUL DIŞINDA OYNAMAK İSTEMİYOR”
Dernek üyelerinin ‘Yıldız transfer yapacak mısınız’ şeklindeki sorusunu değerlendiren Mestan, “Yıldız oyuncular belli ve hazır. Onları hemen alabilirsiniz. Dünya starları da İstanbul kulüpleri dışında oynamak istemiyor. Şampiyon olduktan sonraki sene Drogba ile görüştüm, gelmek istemedi. Dün yine bir dünya yıldızı ile görüştüm, ‘İstanbul kulüpleri dışında oynamak istemiyorum’ dedi. Star oyuncu almak istiyorsanız, böyle şeyler sıkıntılı. Sıradan oyuncu almak isterseniz, Bursa’ya zaten geliyorlar. Futbolcuyu hemen alamıyorsunuz. 6 ay, 1 sene kadar izlemek zorundasınız. Yanılma payının az olmasını istiyorsanız, en az 3 ay, 6 ay kişiliği, psikolojisi de dahil her şeyi izlettirmek zorundasınız. Hatta inanmayacaksınız, siz de birkaç kere izlemeye gideceksiniz” dedi.

“STADIN GELİRLERİNİN TAMAMI BURSASPOR’A KALMALI”
Stat konusunu hep birlikte çözeceklerini dile getiren başkan adayı Mesut Mestan, “Ben taraftarın yanında dik duracağım, taraftar da benim yanımda dik duracak. Bana sorarsanız stat gelirlerinin tamamı Bursaspor’a kalmalı. Kalmıyorsa oranın cazip hali yok. Bunu seçildiğimiz takdirde Büyükşehir Belediye Başkanımız ile kavga ederek değil, uyum sağlayarak bir yere getiririz. Kavgadan kimse kazançlı çıkamaz. Büyükşehir Belediye Başkanı ile Bursaspor’un başkanı kavgası uygun olmaz. Bize de yakışmaz. Derdimizi sizde, bizde anlatacağız. Başka taraftan yardım dileneceğimize kendi stadımızdan gelirlerimizi alalım” şeklinde konuştu.

“BEN TARAFTARIN ADAMIYIM”
Kamuoyunun, camianın ve taraftarının beklentisini bildiğini ifade eden Mestan, “Ben kimsenin adamı değil, sadece tribünün adamıyım. Ben 12. adamın adamıyım. Ben tribünlere oynamıyorum, gerçekleri söylüyorum. Taraftar olmazsa, tribün olmazsa siz orada duramazsınız” diye konuştu.
(İHA)