BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  DÜNYA

BURSA’DA SERİ KATİL AYNI YÖNTEMLE İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Bursa’da aynı gün 3’er saat arayla şehrin farklı yerlerinde iki iş adamının başından vurularak öldürülmesi, kentte ’seri katil’ paniği yaşan...

Abone ol

Bursa’da aynı gün 3’er saat arayla şehrin farklı yerlerinde iki iş adamının başından vurularak öldürülmesi, kentte ’seri katil’ paniği yaşanmasına sebep oldu.
Edinilen bilgiye göre, ilk cinayet, merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi Yılmaz Akkılıç Caddesi’ndeki bir rezidansta meydana geldi. İddiaya göre 20 gün önce Diyarbakır’dan Bursa’ya gelen Seyfettin K.(35) Diyarbakır’da birlikte uzun süre iş yaptığı evli tek çocuk babası elektronik beyaz eşya toptancılığı yapan hemşehrisi Hayrettin Yanık’ın (35) yanına geldi ve bir süre Yanık’ın evinde kaldı. Seyfettin K. bir sabah uykudan uyanıp yanında getirdiği tabancası ile Yanık’ın uyuduğu odaya girdi. Ses çıkmasını önlemek için Yanık’ın başına yastık koyup silahını ateşleyen Seyfettin K. kimseye görünmeden olay yerinden kaçtı. Bir çocuk babası Hayrettin Yanık’tan 15 gündür haber alamayan Diyarbakır’daki yakınları Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Merkezi nüfus sisteminden adresi tespit edilen Yanık’ın kaldığı daireye gelen ağabeyi Ebedin Yanık, kapı açılmayınca çilingir çağırdı. Polis yardımıyla eve girildiğinde Hayrettin Yanık, başına isabet eden tek kurşunla öldürülmüş olarak bulundu..

PANELVAN MİNİBÜSÜN BAGAJINDA İKİNCİ CESET
Hayrettin Yanık’ı öldürdükten sonra Yine Diyarbakır’da birlikte iş yaptığı bir diğer arkadaşı Ahmet Murat Özbulak’ı (37) cep telefonu ile arayıp Bursa’ya geldiğini belirten Seyfettin K. görüşmek istediğini söyledi. 06 DY 0495 plakalı panelvan minibüsü ile Seyfettin K.’nın yanına gelen Ahmet Murat Özakbulak, Seyfettin K.’yı aracına aldı. Bir süre dolaştıktan sonra boş bir alanda belindeki silahını çıkaran Seyfettin K, Ahmet Murat Özakbulak’ı da başına ateş ederek öldürdü. Cesedi minibüsün bagajına koyan Seyfettin K., minibüsü Ortabağlar Mahallesi 2. Onur Sokak’ta ki boş araziye park edip kaçtı. Rezidansta kafasına sıkılan tek kurşunla öldürülen Hayrettin Yanık’ın ardından, aynı yöntemle öldürülen Ahmet Murat Özakbulak’ın cesedi park halindeki panelvandan gelen kokular üzerine fark edildi. Ortabağlar Mahallesi 2. Onur Sokak’taki boş araziye otomobilini parkeden bir vatandaş park halindeki minibüsün bagaj kısmından yere kan sızdığını fark etti. Aşağıya indiğinde ise ağır kokuyu fark edince polisi arayıp haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis 06 DY 0495 plakalı minibüsün kapılarını açtıklarında korkunç manzarayla karşılaştılar. Kafasına sıkılan tek kurşunla infaz edildiği belirlenen kişinin, Ankara’da mutfak eşyaları ticaretiyle uğraşan Ahmet Murat Özakbulak (37) olduğu ortaya çıktı. Özakbulak’ın, Yanık gibi yaklaşık 10 gün önce öldürüldüğü anlaşıldı.

ONLAR YÜZÜNDEN ÇOK ZARAR ETTİM EŞİM ONLAR YÜZÜNDEN TERKETTİ
İki cinayetteki benzerliklerden yola çıkan polis ekipleri ölenlerin Diyarbakır’dan çocukluk arkadaşı ve ortak olduklarını belirledi. Ölen kişilerin telefon görüşmelerini inceleyen polis her iki şahsında bir süre önce Seyfettin K. tarafından arandığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren cinayet büro ekipleri Seyfettin K.’yı Yalova’da sahil şeridinde limana giderken gözaltına aldı. Suriyeli mülteci gibi dolaşırken kıskıvrak yakalanan zanlının yapılan üst aramasında ise her iki cinayette kullandığı 7.65 tabanca belinde ele geçirildi. Polisi karşısında gören zanlı cinayeti işlediğini itiraf etti. Zanlının alınan ifadesinde her Diyarbakır’dan her iki şahsıda öldürmek için geldiğini söylediği birlikle Diyarbakır’da iş yaptığı bu kişiler yüzünden para ve yer kaybettiğini eşinin kendisini bu iki kişi yüzünden terk ettiğini söylediği öğrenildi. Gözaltındaki zanlı Seyfettin K’nın yarın adliyeye çıkarılacağı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)