BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Merkel'in çekici bulduğu erkekler

Kadın ve moda dergisi "Brigitte'in geleneksel söyleşilerinin son konuğu Angela Merkel'in sözleri Alman medyasında geniş yer aldı.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir kadın dergisiyle söyleşisinde özel yaşamı ile ilgili ayrıntı ve sırlarını anlatırken, güzel gözlü erkekleri çekici bulduğunu, sık yaptığı el işaretinin "Simetriye duyduğu sevgiyi" gösterdiğini anlattı.

Kadın ve moda dergisi "Brigitte'in geleneksel söyleşilerinin son konuğu Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözleri Alman medyasında geniş yer aldı. Devlet kanalları Deutsche Welle, ARD ve özel kanallardan RTL, Merkel'in Berlin Gorki Tiyatrosu'nda Brigitte dergisi editörleri Brigitte Huber ve Meike Dinklage'nin 400'den fazla kişinin izlediği sohbetini geniş yayınladı. Başbakan Merkel, söyleşide bir soru üzerine güzel gözlü erkekleri çekici bulduğunu itiraf etti. Uykusuzluğa dayanamadığını belirten Merkel, uzun süre az uykuyla idare etmesi gerektiğinde, bunu bir deve misali uyku depolayarak telafi ettiğini açıkladı.

Başbakan Angela Merkel, zaman zaman sesinin inceliğinden rahatsız olduğunu, bir kadın fotoğrafçının boyasız-bakımsız ayakkabılarla kendisini görüntülemesini unutamadığını aktardı. Merkel, Aile içinde yemek pişirirken Almanya'nın başbakanı olduğumu unutuyorum dedi.

Başbakan Merkel, önemli konularda karar vermeden önce ince eleyip sık dokuduğunu anlatırken, "Böylece her gün vicdan azabı duymak yerine temiz bir vicdanla dolaşıyorum" diye konuştu.

EL İŞARETİNİN ANLAMI

Almanya Başbakanı resmİ toplantı ve fotoğraf çekimleri sırasında parmak uçlarını birleştirerek yaptığı "Merkel elması olarak nitelendirilen eşkenar dörtgen işaretinin anlamı sorulduğunda, bu hareketi herhangi bir kişiden öğrenmediğini ifade ederken, "Elleri başka nereye koyacaksınız ki Bu işaret biraz da simetriye duyduğum sevgiyi sergiliyor" karşılığını verdi.