BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başka anneler felç olmasın

Polis oğlu teröristlerce şehit edilen Amasyalı baba Abdullah Şişman, çözüm sürecinin, terörü bitirerek akan kanı durduracağına inanıyor.

Abone ol

Oğlu Hayrettin Şişman'ı, 1988 yılında polis memuru olarak görev yaptığı Siirt'te girdiği çatışmada kaybeden baba Abdullah Şişman, AA muhabirine, düğün hazırlığı yaptıkları oğlunun şehit haberiyle sarsıldıklarını söyledi. 

Türkiye'de uzun süredir birçok yuvaya ateş düştüğünü belirten baba Şişman, "25 senedir evladımız için ağlıyoruz. Biz ağladık, başka kardeşlerimiz, analar babalar ağlamasın diye bu konuya fedakarca davranıyoruz. İnşallah sonucun iyi olacağını düşünüyoruz. Allah devletimizin yardımcısı olsun" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez'in bazı grup üyeleriyle kendisini ziyaret ettiğini anımsatan Şişman, "Bana, şehit yakınlarının düşüncelerini önemsediklerini anlattılar. Devletimize güveniyoruz. Artık yeter. Bugüne kadar, 30-40 senedir bu analar babalar ağlıyor, bundan sonra da ağlamamaları için devletimiz inşallah bunu yönlendirecek. Şehidimin annesi 4 senedir felçli. Başka anneler felç olmasın, başka babalar ağlamasın diye Mevla'ya dua ediyoruz. İnşallah başarılacak' diye konuştu.

BU SÜRECİ DESTEKLİYORUZ

Çözüm süreci öncesinde de devletin, bu sorunu çözmesi ve akan kanın durdurulması yönünde bir çalışma yapması için dua ettiklerini vurgulayan Şişman, şunları kaydetti:

"Akan kanın duracağına umudumuz var. Mevla'dan, bugün yarın bu işlerin düzelmesini diliyoruz. Çok kan aktı, çok analar babalar ağladı, çok hamile kadınlar öldü gitti. Hesabına güç yetmeyecek kadar şehit verdik, bunların hepsinin bir acısı var, içimizden çıkmıyor. Televizyon başlarında gördük, içimiz yanıyor vurulan şehitlerimiz, evlatlarımız için. İnsanların kandırılmış evlatları da vuruluyor, onların da anne babalarının ciğerleri yanıyor. Herkes iyiliği istiyor ki yönlendi millet. Bu süreci desteklediğimiz gibi seviniyoruz da."