BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Akif Beki'den internet medyası uyarıları

Akif Beki, İnternethaber Yayın Grubu'nun 13. yıldönümünü kutladığı yazısında internet medyasına sert eleştirilerde bulundu...

Abone ol

GAZETECİLER.COM- İnternet medyasının yasal çerçevesi kadar içerik sorunları da çözüm bekliyor. Sektörün öncü markaları arasında yeralan İnternethaber Yayın Grubu'nun 13. kuruluş yıldönümü nedeniyle konuyu köşesine taşıyan Radikal yazarı Akif Beki, hem İnternethaber'in yaş gününü kutladı hem de sektörün içerik sorunlarına işaret etti.

RADİKAL'İN İNTERNET SİTESİNİ DE ELEŞTİRDİ

İnternet medyasına çok sert eleştiriler yönelten Akif Beki, sektörün yapısal sorunlarının çok ciddi bir eşiğe geldiğini vurguladı. Dijital medya denince "çocukluğu kötü geçmiş ergen bir geveze canlanıyor kafamda" diyen Beki, radikal.com.tr'yi de eleştirdi. Beki, Radikal'in internet sitesi için Şahan Gökbakar'ı eleştiren haberi nedeniyle "dijital Deki’miz olmaya hak kazandı." dedi. İnternethaber Grubu'nun 13. kuruluş yıldönümünü kutlayan Beki, sektörün sorunlarına çözüm beklentisiyle yazısını sonlandırdı...

DİJİTAL MEDYA DENİNCE ARSIZ BİR PALAVRACI GELİYOR GÖZÜME

Dijital medya denince kişiliği gelişmemiş, karakteri oturmamış, sözüne güvenilmez, ağzıbozuk, tek ayak üstünde 50 yalan söyleyen arsız bir palavracı geliyor gözümün önüne.

Kahraman kisvesine saklanmış ödlek ve sinsi bir tip. Sahte, çünkü kendinde olmayan fazileti de satıyor, malumatı da. Sahte bilgiç, sahte derviş, sahte o, sahte bu, velhasıl sahte her şey. Aç bir canavar gibi kimi zaman başıboş bir güruh olup linçten lince koşuyor, kimi zaman bir karalama makinesi ki içinde her şey var ama en az bulunan şey insanlık.

TATMİNSİZ, AGRESİF, BULAŞICI, KÜSTAH!

Uzatmayayım, çocukluğu kötü geçmiş ergen bir geveze canlanıyor kafamda: Lafını da kendini de bilmeyen, kompleksli, tatminsiz, özgüveni sorunlu, agresif, bulaşık ve küstah. Kavgacı ama kavgasının neyle olduğundan dahi bihaber.

Kâğıdın hükümranlığına son verdiğine inanılan dijital medya hakkındaki durum tespitim budur.

Sosyal medya mecraları, henüz gelip geçici bir moda. Akacağı yatağı bulamamış, daha ne yana gideceğine karar verememiş, deli akan serseri bir su.

Vatandaş gazeteciliği de haddinden fazla bir mübalağa. Hak edilmesi için daha 40 fırın ekmek yenmesi gereken bir yakıştırma. Aslı astarı ispata muhtaç bir rivayet. Gereğinden ziyade şımartılmış bir dünkü çocuk.

İNTERNET MEDYASI NE ZAMAN AİLE TERBİYESİ KAZANACAK?

Yeni nesil Web’in, makineye öğrenmeyi öğreteceği söyleniyor. Web 3’ün daha öncekilerden farkı, anlamları sökebilecek olmasıymış. Bu sebeple Semantik Web de diyorlar adına.

Bu bir umut ışığı olabilir, ihtiyaç duyulan çıkış bu imkânda saklı olabilir.

Belki bu vesileyle çok bilmiş internet medyasına da biraz aile terbiyesi, bir miktar kişilik, az da olsa medeni cesaret, konuşma adabı ve dürüstlük kazandırabiliriz.

Yalan söylememeyi, iftira atmamayı, kara çalmamayı, pusuya yatmamayı, sahte kimliklerin arkasından kalleş iftiralar sıkmamayı da bu arada öğretebilirsek ne âlâ.

İNTERNETHABER'İN 13. YAŞINDA BAŞARILAR DİLİYORUM

Bu yazıyı, İnternethaber sitesinden Hadi Özışık sipariş etti. Sitenin 13. kuruluş yıldönümünü idrak ediyorlarmış. Benden de görüş istedi, bunu gönderdim.

Ancak günün anlam ve ehemmiyetine binaen, hissiyatımı gazete kâğıdına da geçirmeliydim. Gördüğünüz gibi yaptım da...

İnternethaber.com’a yayın hayatında nice başarılı yıllar diliyorum. Önünde kat edilmeyi bekleyen uzun ve zorlu bir yol var. Temennim, dijital medyanın kendine gelip insanileşmesine karınca kararınca da olsa katkıda bulunmasıdır. Baki dostlukla...

Yazının tamamını okumak için tıklayın