BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bursada polise silahlı saldırı

Bursa'da durdurulan ticari otomobilden açılan ateş sonucu, iki polis memuru yaralandı.

Abone ol

Bursa'da Kantinciler Odası Başkanı Yücel Okutan'ın tabancayla yaralanması olayıyla ilgili soruşturma çerçevesinde, içinde ''olayın failinin bulunduğu sanılarak'' durdurulan ticari otomobilden açılan ateş sonucu, biri kadın iki polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kantinciler Odası Başkanı Okutan'ın 15 gün önce bir ihaleden önce bacağından tabancayla vurularak yaralanmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şubesi ekipleri, olayın faili olduğu öne sürülen adı açıklanmayan bir kişiyi takibe aldı. Bu kişinin, Bursa-Yalova kara yolu üzerindeki bir alışveriş merkezine geleceği yönündeki duyum üzerine, olay yerine giderek zanlıyı beklemeye başlayan sivil polis ekipleri, bu sırada 3 kişiyle birlikte ticari otomobile binerek hızla uzaklaşan bir kişiyi ''olayın faili'' zannederek, aracı takip etmeye başladı.

Bursa-Yalova kara yolunun 4. kilometresindeki trafik lambalarında güvenlik güçlerince durdurulan araçtan tabancayla ateş açıldı. Mermilerden biri ayağına isabet eden 7 yıllık polis memuru Esra Sabas (29) yaralanırken, bir mermi de Yahya Kop (30) adlı polis memurunun burnunu sıyırıp geçti.