BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Papa Sultanahmet Camiinde

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Papa'nın ziyaretinin önemli bir kapı açtığını söyledi

Abone ol

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Papa 16. Benediktus'un ziyaretinin önemli bir kapı açtığını, bunun arkasının gelmesinin gerektiğini söyledi. 

Çağrıcı, ''Türkiye'ye ayak basar basmaz vermiş olduğunuz mesajlar, Türk toplumunu takdir eden sözleriniz, ayrıca İslam dininin barış dini olduğu ve gücünün bilgi ve akla dayandığı yönündeki mesajlarınız halkımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı'' dedi.

Bu mesajların Dünya ve Türk medyasında son derece güzel yankılar uyandırdığını kaydeden Çağrıcı, şöyle devam etti: ''Bizler din adamları olarak zaten dünya barışına katkı için elimizden ne gelirse yapacağız. Yüce Tanrı karşısında zaten sorumluluğumuz da budur. Özellikle bugün dünyada yaşanan acılar, ızdırap, ahlaki bunalımlar konusundaki fikirleriniz ve kararlı duruşunuz, ilkeliliğiniz, bizim tarafımızdan izleniyor ve büyük hayranlıkla karşılanıyor.''

Çağrıcı, daha sonra Papa 16. Benediktus'a caminin tarihine ilişkin bilgi isteyip istemediğini sordu. Papa'nın ''Ben de onu soracaktım'' sözleri üzerine Sultanahmet Cami Başimamı Emrullah Hatipoğlu, caminin tarihi hakkında kısa bilgi verdi.