BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Bursada askeri uçak düştü

Acı haber bu kez Bursa'dan geldi. Bursa Sarnıç Köyü civarında F-16 askeri uçağı düştü. Enkaz geniş bir alana yayıldı.

Abone ol

Balıkesir'den havalanan F-16 tipi askeri uçak henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı düştü. Uçağın pilotu üsteğmen Fatih Korçam şehit oldu.

İNFİLAK ETMEMİŞ YERE ÇAKILMIŞ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında gece düşen F-16 tipi savaş uçağının havada infilak etmediği, yere çakıldığı öğrenildi.

Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden eğitim amaçlı havalandığı belirtilen savaş uçağının, Mustafakemalpaşa'ya bağlı Muradiye Sarnıç köyü yakınlarında yere çakıldığı bildirildi.

KURTARABİLECEĞİ ÜMİDİYLE UÇAĞI TERKETMEMİŞ

Bu arada, Hava Pilot Üsteğmen Fatih Korçam'ın kurtarabileceği ümidiyle son ana kadar uçağı terk etmediğinin sanıldığı kaydedildi. Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçağı Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Muradiye Sarnıç köyü yakınlarında düşmüştü.

UÇAK PARAMPARÇA

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Sarnıç köyü sakinleri, çıkan gürültü üzerine durumu jandarmaya bildirdi. Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F4 tipi askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiinde bulunan uçağın parçalara ayrıldığı bildirildi.

EN BÜYÜK PARÇA 1 METRE

 
 Uçağın enkazı geniş bir alana yaıldı. Fotoğraflar için tıklayın



Bu arada enkazın geniş bir araziye yayıldığı ve uçağa ait en büyük parçanın 1 metre uzunluğunda olduğu belirtiliyor. Olay yerinde yapılan incelemelerde yanmış halde paraşüt parçaları bulunduğu bildirildi.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA 

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, Muradiye Sarnıç köyü yakınlarına düşen askeri uçağın pilotuyla ilgili olarak ''pilotun, muhtemelen hayatta olmadığına dair bulgulara ulaşılmıştır'' dedi.  Saçan, jandarma ekiplerinin Muradiye Sarnıç köyüne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta Başpiriz mevkisinde çalışmalara devam ettiğini söyledi.