BIST 10.290
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.404,73
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ Gülen cemaatini neden hedef seçti?

İlker Başbuğ neden Gülen cemaatini hedef aldı? Zaman yazarları da çağrılmamıştı üstelik. Peki ama neden?

Abone ol

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Gülen cemaatini neden hedef aldığına dair çok ilginç bir yorum geldi. Bir çok kişinin aklına laiklik ilkesi geldi. Bu görünür gerekçeydi. Peki ya görünmeyen? Onu da Sabah yazarı Emre Aköz dile getirdi.

Buna göre Gülen cemaati Güneydoğu ve K.Irak'ta PKK'ya karşı yapılanıyor. Askerden rol çalmasından ve bir aktör olarak ortaya çıkması, askeri rahatsız ediyor.

(...)Cemaat, sadece Güneydoğu'daki değil, Kuzey Irak-Kürdistan'daki faaliyetleriyle de, Kürt meselesinin çözümünde bir aktör olarak ortaya çıkıyor.
TSK şimdi de bundan rahatsız: Müzakere sürecinde devletin resmi kurumlarından başka bir aktörün (hele bir cemaatin!) devrede olmasını (rol çalmasını) istemiyor.
Hatta bir spekülasyonda bulunabilirim: Obama yönetimi ile anlaşma yapılırken, Gülen Cemaati de masaya yatırılmış olabilir mi? ("Biz buradan sıkıştıralım, siz oradan.")

'İyi haber aldığı' söylenen Hocaefendi, geçen hafta, ' 28 Şubat benzeri bir irtica yaygarası, yeni aktörlerle başlayabilir' demişti.
Baskı görmemek için kanunlara aykırı bir iş yapmamak için özen gösteren Gülen Cemaati, Kürt meselesinden yeni psikolojik operasyonlarla mı uzak tutulacak? Göreceğiz.
Not: Yeni Şafak'tan Ali Bayramoğlu, Star'dan Şamil Tayyar gibi haber ve yorumlarıyla apoletlileri ' geren' gazetecilerin konuşmaya davet edilirken; Zaman'ın en mutedil kalemlerinin dahi dışta bırakılması...
'GK, İslami cepheyi bölmeye çalışıyor' dersem, abartmış olur muyum?