BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
HABER /  GÜNCEL

Haberal kumpas mı kurdu?

Savcı Öz Bülent Ecevit'in koruma müdürünü savcılığa çağırdı. "Ecevit olayı"nı görüşecek. Ecevit'in Haberal'la yakın ilişkisi olmuştu.

Abone ol

Ergenekon Soruşturması kapsamında Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün savcıyla görüşmek üzere çağrıldı. Ancak görüşme savcıların yoğun olması nedeniyle ertelendi. Recai Birgün, "Savcı Öz Ecevit olayını araştırıyor" dedi.

Koruma müdürünün gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'la ilgili görüşmek üzere çağırıldığı anlaşıldı.

BAŞKENT HASTANESİ'NDEN KAÇMIŞTI

Başbakan Bülent Ecevit 2002 yılında Mehmet Haberal'a ait Başkent Hastanesi'ne yatmıştı. Hastanede bir türlü iyileşemeyen Ecevit'in durumunun hastaneden çıkınca iyileştiği iddia edilmişti. Başbakan Ecevit eve gittikten sonra hastane randevularına gitmeyerek orayla bağlantısını kesmişti.

Ecevit'in Başkent Hastanesi'nden adeta kaçmasının sırrını dönemin DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı açıklamıştı.

ÇÜRÜK RAPORUYLA BAŞBAKANLIĞI DÜŞÜRÜLECEKTİ

Hüsamettin Özkan ve Başkent Hastanesi'ni suçlayan Halıcı, "O randevuya gitseydi, kendisine 'çürük' veya 'iş göremez' raporu verilecek ve Başbakanlıktan düşürülecekti" demişti. O günlerdeki iddialara göre bu tezgahı Ecevit'e Hüsamettin Özkan hazırlamıştı.

HABERAL KORUMA MÜDÜRÜNE DAVA AÇMIŞTI

Odönemde Ecevit'in koruma amirliğini yapan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, o gün yaşananları, şu sözlerle açıklamıştı: "Dünyada tedaviyi kesip de ayağa kalkan tek insan Sayın Bülent Ecevit'ti. Ne zaman tedavi kesildi, ayağa kalktı. O gün yaşananlara da 57. Hükümet'e yapılan operasyonun bir parçası olarak baktık. 57. Hükümet'in iktidardan düşürülmesi için yapılan bir operasyondu.

Bu operasyonun ayaklarından birisi de Sayın Ecevit'in devre dışı bırakılmasıydı. Bunun için ilk fırsat Sayın Ecevit'in rahatsızlanmasıydı. Bu da iyi kullanıldı ve değerlendirildi bu güçler tarafından." Gözaltına alınan Haberal'ın daha önce iddialarından ötürü DSP'li Birgün'e yönelik dava açtığı ve davayı kaybettiği de ortaya çıktı.