BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Burası termalin başkenti

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Frig Vadisinden sonra Türkiye’nin önde gelen termal turizm bölgelerinden Afyonkarahisar’ı kaleme aldı.

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Frig Vadisinden sonra Türkiye’nin önde gelen termal turizm bölgelerinden Afyonkarahisar’ı kaleme aldı.



Dile kolay 5 bin yıl geldi, geçti de zamanı durdurmaya kimsenin gücü yetmedi. Anadolu da durulması, görülmesi, gezilmesi, kalınması gereken; birbirinden farklı özellikleriyle dikkatleri çeken, yollar üzerinde bir şehir Afyonkarahisar…

Ve Daha Birçok Şeyin Şehri

Kurtuluşun kilidi, tarihin tanığı
Zaferin ta kendisi
Suyun gücü, termalin şifası
İmparatorlara şehir yaptıran Mermerin hası,
Lezzetin tadı,
Geleceğe yükselen şapkaların şehri
Ve vefanın bitmeyecek dostlukların



Karahisar kalesi yıkılır gelir,
Kakülü boynuna dökülür gelir ,
Yayladan gel allı gelin yayladan,
Kesme ümidini kadir mevladan ,
Ver elini karlı dağlar aşalım ,bayramlaşalım.



Bulutlar karardı, Afyonkarahisar kalesinin yükseklerinde yağmur ha düştü düşecek Utku anıtına. Şükürler olsun Afyonkarahisar kurtuldu.

Kurtuluşun kilidi yine Anadolu’nun bağrında, sıcak Anadolu insanının gözü tok, yüreği pek
vatansever, bileğinde 26 Ağustos 1922 de Kocatepe de koca yürekli bir zaferi kazandı  Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti.

Yüksek Tepelerden Bir Tepe

İsmi kara bahtı aydınlık,  genç kızların muradı, Battal gazinin namı, Hz.Ali’nin atı Düldülün ayak izleri, Ozanın gökyüzündeki balkonu, manilerin yanık dili, Afyonu Allah Korusun…

Sırçadan saray yapsan varmam senin gibisine derken, belki de nasılsa Karahisarım yeter bana diyordu bu mani yakan.



Doğu ve Batı Kültürünün Harmanlandığı, “Yolların ve izlerin buluşma noktası” geçmiş zamanların sikkelerine mor ve beyaz renkleriyle yıllara inat haşhaşı (Afyon), müzik yarışmalarından, kybele ye, zerafetin, gücün ve ihtişamın menekşeli ve Afyon şekeri mermeriyle dünyayı saran vadilerin en düşselini, atların en asisini barındıran, filamingoları
selamlayan , arpası,buğdayı, Napolyon kirazı, patatesi, ekmeği, yünü, sucuğu, lokumu, dost kazanı birliğin aşı, kenetlenmenin kepçesi, şifalı aşuresi, keçecisi demircisi,bakırcısı, çanakçısı,çömlekçisi, kilimcisi, sultanların suyu, afyonlunun midesinin ferahlığı sodası,
diye devam eder Afyon…

Her şehrin öyküsü ayrı güzeldir., Afyonunda zamanın imbiğinden akıp gelen öyküsü…

Hamdım, Piştim, Yandım

Matbah-ı Şerif

Gel birden otur soframıza, yolcu yorulmuş susamışsındır, gönül dergahımızda sohbetimiz candır.

13.yy Afyonkarahisara gelen Mevlana Mevleviliğin bölgede önem kazanmasını sağlamıştır.
Matbah-ı Şerifte Mevlevilik kültürüne göre “mutfakta yalnız 1001 gün süreyle pişirilen yemek değil, Dervişin kendiside pişerdi.




Mevlana der ki  … Leyla değilim dost, lakin çağırırsan çöllere gelirim. Sana yalan halde gelmem toplarım özümü yalın halde gelirim. Kapıyı çaldığımda kim o dersen, ben olmam kapında sen olur gelirim. Sen gel de yeter ki yola yük olmam yol olur gelirim.

Afyona geldiğinizde Mevlevi haneyi, Zafer müzesini, Afyon Müzesini, Karahisar  Kalenin eteklerindeki bölgeyi gezebilir restore edilmiş tarihi Afyonkarahisar evlerinden birinde Patlıcan böreği. Ramazan kebabı, Yaprak dolması, haşhaşlı çörek, kaymaklı ekmek kadayıfının tadına bakabilirsiniz.

Frig Vadisinde ise düşsel bir yolculuk sizleri bekliyor.



Sağlık ve termal Turizminde İlklerin Oteli

7 gün 24 saat % 100 termal sloganıyla Afyon da ki ilk 5 yıldızlı öz sermayeyle yapılmış, termal otel olan Afyon Oruçoğlu Termal  Resort bu konuda hızla gelişen ve oldukça ilgi gören Termal& Spa otellerine de örnek teşkil etmiş ve gelişerek artan rekabet piyasasında turizm sektöründeki gücünü ve güvenilirliğini hep bir adım ileriye götürerek  17 Kasım 1991 den beri misafirlerinin vazgeçilmezi olarak yoluna devam ediyor.

                                                  7 Gün 24 saat %100 Termal 

İlk olmak her zaman beraberinde bir takım bilinmezleri, riskleri ve merakı getirir. Oruç ailesi de merhum Cumhur Başkanımız Turgut Özal’ın teşviki ve yatırımcıyı cesaretlendiren projesiyle, Turizm de  geleceğe dair büyük yatırımların ve tesislerin ülkemize kazandırılmasına yol açmıştır.

1988 yılında ki kararname ile yer altı kaynaklarından özel teşebbüste faydalanır maddesi ile herhalde sokağa atacak çok parası var, şımardılar mı ne yapıyorlar ki diye başlayan serüven Afyonun termal turizminde önde gelen bir turizm bölgesi olmasında büyük katkıları oldu.

Aile Birliği Başarımızın Sırrı

Oruç ailesinin iki can kardeşi Rahmetli İsmet Oruç ve Yılmaz Oruç dünyayı bölüşsek kırılmayacak, ayrılmayacak iki kardeşiz diyerek kenetlenen, Oruç Ailesinin fertleri
13 mimarlık bürosu ve İstanbul Üniversitesi proje yarışmasıyla yuvarlak projeyi 18 ayda
tamamlayarak 2 dünya turuyla ve akademik destek ve projelerle hayata geçirilen Oruçoğlu Termal Resort otelinin de serüvenine koyuldular. Hakikati görelim, yolumuzu alalım dediler.

Ayağınızın Tozu Bile Eksik Olmasın Yılmaz Amcalar

Başımla Beraber Yılmaz Amca

05.Nisan 2007 günü TBMM başkanlık divanınca üstün hizmet madalyası ve beratı ile ödüllendirilen Yılmaz Oruç sevgili kardeşi İsmet Oruç ile birlikte  yapmış oldukları hayır işleri ve mütevazı kişilikleri ile Afyonluların gönüllerinde taht kurdular.

Aynı zamanda saygıyla siz değerli okuyucularımla paylaşmak isterim ki Yılmaz amcanın deyimiyle Ruh gibi sevişiriz dediği  Yılmaz Uysal Amca da gerçek bir afyonlu. Her Cuma günü Afyonda görev yapmış ve ziyaret etmiş gönül dostlarını tek tek arayarak sağlıklarını,
hal ve hatırlarını soran elleri öpülesi Yılmaz amcalar bizler için unutulmuş değerlerimizi hatırlatan, güzel insanlar olarak daima saygıyla hatıralar ihtiyarlayan gönlün koltuk değnekleridir dercesine hep özel kalacaklar…


Termalin Gücü

Özellikle Afyon bölgesinde 3.5 mineral değeriyle romatizmal, kadınsal ve cilt hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa tedavi amaçlı kullanılan suyun %100 kaynağından termal olarak her noktada kullanıldığı bir termal otel ise istediğiniz Afyon Oruçoğlu Termal
Tesisleri , doğru bir tercih olacaktır. Amaca yönelik bir tatil için yolunuz Afyona düşerse dinleneyim, yenileneyim, Sağlıklı güzel günlerde yine geleyim diyorsanız Termalin Kalbindesiniz.

Sıcak kanlı ve samimi personeli, yolların kavşak noktasındaki mevkii ve termal suyun kullanımındaki rahatlığıyla ailenizle gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir oteldesiniz.

Misafirlerimizin Duaları Bizleri Bugünlere Getirdi
Tekerlekli Sandalye ile Geldi Yürüyerek çıktı
 
Restoran kaptanı İlyas Temirkaya ile yaptığımız söyleşide, bir trafik kazası sonucu
tekerlekli sandalye ile geldi, doktorların verdiği programlar doğrultusunda termal sudan faydalanarak 28 gün sonra yürüyerek, bizlere veda etti.



Oruçoğlu Termalde 5 çayları başkadır…

Gerçekten müdavim bir misafir kitlesine sahip bir otel ve 5 çaylarında tanık olduğum şuydu ki büyük bir aile havasında ki sohbetler, sıcak ve samimi ortam  Oruçoğlu Termal tesisinin uzun vadeli olmasını sağlamış.

Valizler Onları Yormadı

 14.yıldır benim için aileden farksız olan tesiste misafirlerimizin bagajlarını taşıyıp
onlara hizmet etmenin mutluluğu ile hayata sarılıyorum diyen H.İbrahim Daler bellboyluk mesleğini büyük bir hassasiyetle yapanlardan.

Otelin içinde dışında her yerinde adeta 24 saat görevinin başında olan  Ön büro müdürü Murat Toker ve mesai arkadaşları da büyük bir özveri ile çalışıyorlar.


Başarı Ona Yakışıyor

Ve Eylül 2007

Huzurlarınızda MERT ORUÇ

Afyon Oruçoğlu oteli yönetim kurulu başkanı Mert Oruç genç, dinamik, pırıl pırıl örnek bir işadamı. Ailesinden aldığı terbiyeyle Rahmetli babası İsmet Oruç, Amcası yılmaz Oruç ve ağabeyi Hakkı Oruç’tan teslim aldığı bu görevi  büyük bir özveri istek ve azimle devam ettirirken çan eğrilerini yükselteceğiz, elimizdeki misafirlerimizi kaybetmeden yenilerini ekleyerek yolumuza devam ederken bizde daima yenileneceğiz dedi.

Devre tatil projemizi de hayata geçirdik, her sene aynı tarihte uygun fiyat imkanlarıyla devre  tatil anlayışımızla senede bir düzenli sağlık ve dinlenme imkanı sağlıyoruz.

Ocak ayında Manisa da hizmete girecek olan şehir otelimiz Manisa Oruçoğlu ve 10 yıl içerisinde hedeflediğimiz 5 tane daha yeni otel projemizle Türk Turizmine hizmetimiz devam edecek.

Dört Gözle beklenen Zafer Havalimanı

Afyon, Kütahya,Uşak, Eskişehir için de faydaları olacak olan havalimanı özellikle uluslararası platformda termal turizminin canlanmasına ve Afyona yabancı turist gelmesine büyük katkıları olacaktır.


Sözün Özü
Termalin Kaynağında Uyandım

Suyun yüzeyinde kalanlar, derinlere bakmayı bilenler, Termal Turizmi, Termal Otelleri açılanlar, yapılıyorlar derken uzayıp giden bu sıcak geçiş kaynağında arkanızda bıraktığınız yıllarla, aylarla, yaşanmışlıklarla büyürsünüz yada küçülür, erir, yok olursunuz termal kaynak mermeri bile eritecek güçtedir…

Onun önünde duramazsınız, dengeler değişir, ama suyun akışı beliler gerçeği. Asırlara meydan okumuş bir efsanedir akan, yerin derinliklerinden gelen fışkıran susturulamayan bir akıştır. Bu akışa dile kolay 18 yıl durmaksızın kendini veren, kalbini sunan bir öykünün ismidir Oruçoğlu yaşanmışlığı… Anadolu toprağının bereketi mitolojik kahramanıdır huzura arındıran. Suyla ruhunu bütünlemiş bir otelin %100 termaliz sloganıyla devam eden misyon ve vizyon kararlılığı ve sadeliğidir. Lüks odalarda, altın varaklara süslenmiş yapay ihtişamların zaferimi dersiniz yoksa suyun akışımı ? En ihtişamlı en konforlu demiyorum demeyeceğim ama en termal diye yola çıktıysanız Afyon Oruçoğlu Termale uğrayın derim. Vazgeçilmez termal keyfiniz olacaktır.

Dün olduğu gibi, bugün yaşanıldığı gibi ve yarın yaşanılacağı gibi…


Paranın her şey olmadığı, el sıkışmalarınızın ömür boyu kaldığı sağlık ve mutluluk dolu yepyeni bir yıl dileğimle sağlıcakla kalın…