BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

Bugün kayıtlar başladı hac kura sorgulamanızı yapın!

2017 hac kura sonuçları hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulama yapılarak öğrenilebilirsin bugün kesin kayıtlar başladı. Hacılık çekilişinde asil listede olanlar 10 Mart'a kadar kayıt yaptırmak zorunda.

Abone ol

Hac kurasında "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler için kayıtlar bugün başladı. Hac kura sonuçlarına göre kayıt hakkı elde edenlerin 10 Mart'a kadar işlemlerini yapmaları gerekiyor. Hacılık çekilişine katılanlar sonuçları diyanet sitesindeki hac kura sorgulama ekranından öğrenebiliyor. Hac kura sorgulama ekranında TC numarası ile asil ve yedek listede olup olmadığınızı görebiliyorsunuz.

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını belirlemek için gerçekleştirilen kura çekimi, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda cuma günü yapıldı. Çekiliş başvuru yapan 1 milyon 892 bin 724 kişi arasından yapıldı. Hac kura sonuçları sorgulama ekranı ise ancak haftasonu devreye alınabildi. Diyanetin sitesi yoğunluk sebebiyle sık sık çöktüğü için bir çok kişi sorgulama yapmakta sıkıntı yaşadı. Aşağıdaki fotoğrafa tıklayarak hac kura sonuçlarını sorgulama yapabilirsiniz.



Hac kayıtları başladı ne zaman bitecek?
Hacılık kurasında "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler için kayıtlar bugün yani 27 Şubat tarihi itibariyle başladı. Hac kayıtları10 Mart tarihine kadar devam edecek. Bu tarihler arasında kurada kazanan hacılar "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Hacca gitmek için müracaat eden şehit yakını, anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazilerin kendisi ve eşlerinin kayıtları ise 16-24 Mart'ta konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak. Hacı adayları 31 Temmuz-26 Ağustos tarihlerinde hac yolculuğuna başlayacak ve 5 Eylül'den itibaren de dönüşe geçecek. Son hackafilesi ise 30 Eylül'de yurda dönecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerinde nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.