BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  DÜNYA

Türkiye'nin Fırat Kalkanı'nda yeni planı! 4 bin askerle...

Fırat Kalkanı operasyonunda EL Bab'dan sonra sıra Rakka'ya geldi. Türkiye'nin Rakka operasyonu konusunda ABD ile anlaşması durumunda TSK'nın 4 bin askerle operasyona destek vereceği açıklandı.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Türkiye ile ABD arasında süren 'Rakka operasyonu' görüşmeleri için Türkiye'ye gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile CIA direktörü Mike Pompeo'nun ziyareti sırasında önemli konular masaya yatırıldı.

Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'ndan rahatsız olan batılı güçler TSK'nın El-Bab'da gösterdiği üstün başarının ardından Türkiye'nnin planlarını kabul etmek zorunda kalmaya başladılar.

TÜRKİY MASAYA YUMRUĞUNU VURDU

Türkiye güney sınırlarında yaşanan olaylar için artık yumruğunu tam anlamıyla masaya vurmuş durumda. İşte Türkiye'nin bu süreçte DEAŞ'a karşı oluşturduğu yeni plan...'Rakka operayonu' ve Suriye konularınan da değinilen ziyaret esnasında El-Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinden sonra Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin yol haritası ABD'li yetkililere aktarıldı. 

RAKKA İÇİN ÖZEL BİR GÖREV KUVVETİ OLUŞTURULACAK

Türkiye, Rakka operasyonu konusunda ABD ile anlaşma sağlarsa Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak. Türkiye'nin ABD'ye ilettiği bu önerinin tek şartı ise YPG-PYD'nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması.

ÖNCELİK MENBİÇ DEĞİL, RAKKA!

ABD ile birlikte Türkiye ve ÖSO'nun katılımı ile Rakka'ya yapılacak operasyonun biraz zaman alacağı tahmin ediliyor. Zorlukları olduğu düşünülen operasyonun en hafifletici yanı ise El-Bab'da ciddi tecrübeler kazanılması.

YPG FIRAT'IN DOĞUSUNA ÇEKİLECEK

Öncelik Menbiç'te değil, Rakka'da olacak. Türkiye'nin ABD ile birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştirmesi halinde ABD, YPG'nin Menbiç'i terk etmesini ve Fırat'ın doğusuna çekilmesini sağlayacak.