BIST 9.932
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.448,28
HABER /  MEDYA

Bu 'serbestiyet'in suyu nerden geliyor?

AK parti tarafından cemaate karşı kurdurulduğu öne sürülen Serbestiyet.com sitesi yayına başladı. İlk günden de iddialara yanıt geldi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Taraf gazetesinden ayrılan yazarların oluşturduğu serbestiyet.com yayın hayatına başladı. Cemaate karşı AK Parti tarafın kurdurulduğu iddialarına açık bir mektupla yanıt veren yazarlar, "her açıdan ve sınırsızca “serbest”iz." iddiasında bulundular.

KAYNAK NEREDEN?

Serbestiyet.com sitesinin AK Parti'ye yakın bir hastane grubu tarafından finanse edildiği iddia edilmişti. Sitenin hostinginin bu kuruma ait olması da iddialara dayanak oluşturmuştu.

PARAYI ARAMIZDA TOPLADIK

Sitenin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Alper Görmüş tarafından yazılan bilgi notunda bu konuya şöyle bir izah getirildi;


AK Parti Cemaate karşı serbestiyet açtı!

Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan yazarların da arasında olduğu 21 isimin serbestiyet.com adresinde buluşması bir çok iddiayı beraberinde getirdi. Bu sitenin AK Parti tarafından cemaate karşı kurulduğu iddiası en çok konuşulan konu oldu. Sitenin finansörü ise....

ak-parti-cemaate-karşi-serbestiyet-açti.jpg

SİTEDE KİMLER YAZIYOR?

Aralarında Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Melih Altınok, Roni Marguiles, Alper Görmüş, Ceren Kenar, Kurtuluş Tayiz, Vahap Coşkun, Ferhat Kentel, Demiray Oral, Markar Esayan, Hidayet Tuksal, Halil Berktay, Serdar Kaya gibi isimlerin bulunduğu kalemler, “serbestiyet.com”da yazmaya başladılar.


"Ortalıkta dolaşan, gûya keseyi bizim için açan iktidar yanlısı zengin birileriyle yola çıktığımızı imâ eden tezvirata ise başlamadan cevap vermeyi gerekli görüyoruz…
Kurduğumuz sitenin maliyeti, bir yıllık “hosting” ücreti dahil 235, 95 TL’dir.
Sitede yazanlara telif ödenmeyecek.
Herkes yazılarını kendi bilgisayarından girecek, çünkü bu işi yapacak profesyonel bir elemanı sürekli istihdam etmemiz olanaksız. Her birimizin bu pratiği kazanmasına dek, bir süre bir arkadaşımızın yarı-profesyonel yardımını alacağız. Onun birkaç aylık maaşını da kendi aramızda topladığımız paralarla kaşılıyoruz."

"BU YAZI YÜKLÜ PARA KARŞILIĞINDA CEMAATE KARŞI YAZILMIŞTIR!"

“Serbestiyet.com” sitesi için ortaya atılan iddialardan en dikkate değer olanı ise bu tezdi. Taraf yazarlarını sanal alemde toplayan bu adresin AK Parti tarafından cemaate karşı oluşturulduğu öne sürülmüştü.

Bu savı çürütmek için en etkili atışı Serbestiyet'in yazarlarından Roni Margulies ilk günkü yazısında yaptı. AKP'nin öğrenci evleri tarıtşmasındaki tutumunu eleştirirken yazının finaline şu notu düştü;

"Bu yazı, yüklüce bir para karşılığında, AK Parti’yi Cemaat’e karşı savunmak amacıyla yazılmıştır."

AZGIN ERKEKLERLE KADINLARI BİRARADA TUTMAK

Roni Margulies'in öğrenci evleriyle ilgili tartışmaya ilişkin yazısından da bölümler aktaralım. Şöyle yazmış;

"O kadar acıyorum ki hükümet üyelerine bazen. Yüreğim burkuluyor. Gözyaşı dökmenin eşiğine geliyorum. AK Parti hükümetinin bütün üyeleri ya evlidir ya kızı vardır ya kız kardeşi vardır herhalde. En azından, bu saydıklarım yoksa, yeğeni vardır. Kendini bütün bu kadın akrabaların namusundan sorumlu hissetmek zaten yeterince ağır bir yük. Bir de Türkiye’deki bütün kadın öğrencilerin iffeti için sorumlu olmak dayanılmaz bir şey olsa gerek. Kaldırılabilecek gibi bir yük değil!

Bir düşünün. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye-Akdeniz Gençlik Barış Gemisi Projesi’nde gemide alkolü kaldırdığını bildirmiş. “Elli üç ülkeden 800 kız ve erkek öğrenciyi gemi seyahatine götürüyorsam, elbette tedbirini alacağım” demiş. Siz Suat Bey olsanız, gemi denize açıldığı andan itibaren uyuyabilmeniz mümkün olur mu? Öğrencilerin yarısı kız olsa, 400 kızın namusundan sorumlusunuz! Üstelik bu kızlar denizin ortasında 400 tane azgın herifle başbaşa! Ve eninde sonunda gece olacak. Hava kararacak. “Yatmak” gibi,”yatak” gibi şeyler kaçınılmaz olarak düşünülmeye başlanacak. Ve bu kız öğrencilerle bu azgın herifler arasında sadece ahşap ve ince kamara kapıları olacak!

BAŞBAKAN'IN İŞİ DAHA ZOR

(...) Bir de Başbakan’ı düşünün! Memleketteki bütün kadınlardan sorumlu! Yani 35-40 milyon kadın! Haydi bu rakamı biraz düşürelim, yaşı çok küçük olan veya sağlık nedenleriyle cinsel ilişkide bulunamayan kadınları düşelim. Yine de 20-30 milyon eder herhalde. Dile kolay!

(...) Bence Başbakan da, Suat Bey gibi, ılımlı davranıyor. Sadece öğrenci yurtlarıyla ilgili rahatsızlığını dile getiriyor. Oralarda önlem alınmasını istiyor. Oysa yapabileceği çok daha etkili ve kesin şeyler var. Yurtlar tümüyle yasaklanabilir. Kızlarla erkeklerin aynı odalarda bulunmasını sağlayarak tehlikeli cinsellik alanları yaratan üniversiteler ve diğer yüksek öğrenim kurumları kapatılabilir. Beşiktaş ve Kadıköy lağvedilebilir.

Daha köklü bir yöntem aranıyorsa, Cinsel İlişki ile Mücadele Kanunu (CİMK) çıkarılabilir ve her türlü cinsellik yasaklanarak namus ve iffet meselesi temelli bir çözüme kavuşturulabilir.

Ama bu noktada muhafazakâr demokratların karşısına maalesef kötü ve bahtsız bir çelişki çıkıyor: Hiç cinsel ilişkide bulunmazsak, dünyadaki Türklerin sayısı artmaz. Oysa, önemli bir dünya gücü olmamız için artması gerek.

İşte bu çelişki sayesindedir ki, AK Parti hükümeti, hiç istemiyor da olsa, ara sıra sevişmemize göz yumuyor. Buna da şükredelim, fazla maraza çıkartmayalım.

(Yazının tamamı için tıklayın)