BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucuya karşı kalemle savaşacaklar

UBAM Federasyonu uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eğitim dönemi başlatıyor

Abone ol

Bir taraftan bağımlıları kazanmak için rehabilitasyon faaliyetleri yürüten UBAM Federasyonu diğer yandan ülkemizdeki her eve bir eğitim materyali göndermek için gerekli hazırlıkları yapıyor. Söz konusu materyaller içinde dosyalar, eğitim cd’leri ve uyuşturucuların zararlarını içeren dökümanlar bulunuyor.

Gönderilecek dosyalarda madde bağımlılığı ve alkolizmin belirtileri, yapılması gerekenler, aile desteği, kurtulma yöntemleri gibi bilgilerden oluşan detaylar içeriyor. Dünyaca rüştünü ispatlamış kurumlar tarafından hazırlanan materyaller UBAM Federasyonu tarafından özenle derlenerek halkımızı bilgilendirmek üzere hazırlandı.

EĞİTİM NELERİ KAPSIYOR?

Bunun yanı sıra dünyanın en büyük uyuşturucu rehabilitasyon kurumu olan Narconon International UBAM’ı eğitmeye başladı. 45 ülkede iki yüz elli rehabilitasyon merkeziyle çalışmalarını sürdüren ve kurulduğu kırk yedi yılda iki milyondan fazla insanı hayata yeniden kazandıran Narconon’un Türkiye temsilciliğini geçtiğimiz ay bağımlılıklar ile mücadelesiyle tanınan ünlü şarkıcı Dila Tezemir üstlenmişti.

Uyguladığı başarılı yöntemlerle bağımlılık rehabilitasyonunda %84 başarıya ulaşan kurum Dila Tezemir’in yoğun talebi nedeniyle ispatlı çalışmalarını ülkemizde de yapmak için harekete geçti.

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu ile çalışmalarına başlayan kurum öncelikle federasyonun görevlendirdiği personelleri eğitmeye başladı. Yapılan eğitimler bağımlılarla iletişim kurma ve ikna, ailelerle görüşme ve rehabilitasyon konularını içeriyor.

6 AY SÜRÜYOR

Tüm dünyada bağımlılık rehabilitasyonu konusunda en başarılı kurum olan Narconon merkezlerinde ilaç, tıbbi cihaz ve bilindik yöntemlerin hiçbirisi uygulanmıyor. Geliştirdikleri özel metotlarla ağrısız ve tam detoks içeren Narconon programı altı ay sürüyor.

Eğitim faaliyetleri yirmi gün sürecek ve sonrasında UBAM bağımlıları rehabilitasyon programına almaya başlayacak. Her geçen gün büyümekte olan uyuşturucu sorunu nedeniyle acil önlemler almaya çalışan federasyona eğitimleri Amerika, İtalya ve İngiltere’den gelen uzmanlar veriyor ve eğitimlere Dila Tezemir bizzat katılıyor.