BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.410,95
HABER /  DÜNYA

Gezi sanıklarının aileleriyle eylemciler arasında arbede

Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan 9’u tutuklu 12 kişinin duruşmasının görüleceği Adana Adliyesi önünde, yargılanan gençlerin aileleri ...

Abone ol

Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan 9’u tutuklu 12 kişinin duruşmasının görüleceği Adana Adliyesi önünde, yargılanan gençlerin aileleri ile eylemciler arasında arbede yaşandı.
Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan 9’u tutuklu 12 kişinin, hakim karşısına çıkacağı Adana’da, sanıklara destek vermek için 5 Ocak Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar eşliğinde duruşmanın görüleceği Adana Adliyesi’ne yürüdü.
Burada yürüyüş yapan grubun önünü kesen yargılanan gençlerin aileleri, eylemcilere tepki gösterdi. Oğlunun duruşmaya çıkacağını söyleyen bir kişi, gençler üzerinden siyaset yapılmamasını isteyerek, gruba ‘slogan atmayın, istemiyoruz’ diye bağırdı. Diğer aileler de eylemcilere tepki gösterince, adliye önünde arbede yaşandı.
Polisin araya girmesi ile durulan protesto gösterisinde grup adına konuşan Gülşah Balkır, “Gezi tutuklularının davası bir onur yargılama davasıdır. Bu davada kentlerini, sularını, köylerini, parklarını kısacası yaşamlarını ve onurlarını savunanlar yargılanıyor. Bizler dostlarımıza ve yoldaşlarımıza sahip çıkmak için buradayız” dedi.
(İHA)