BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu hakkımızı Erdoğan elimizden alamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olaylı 29 Ekim kutlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyeti kutlamak bizim en doğal hakkımızdır. Bu hakkı hiçbir güç, hiçbir başbakan elimizden alamaz'' dedi.

Aliağa Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı sosyal kompleksin temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün ''Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür'' sözünü hatırlatarak, ''O kültür bilimdir, tarihtir, acılarımızdır, sevinçlerimizdir. Kültürümüzü olgunlaştırıp geleceğe aktarmak hepimizin görevidir. Bunu bir araya gelerek yapabiliriz. Kentte bir yere gelmemiz için kültür merkezi gerekir. Aliağa Belediyesi de bunu yapıyor'' diye konuştu.

CUMHURİYETİ KUTLAMAK BİZİM HAKKIMIZ

Cumhuriyetin ortak bir değer olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Cumhuriyete sahip çıkmak için CHP'li olmak gerekmiyor. Cumhuriyeti kutlamak bizim en doğal hakkımızdır. Bu hakkı hiçbir güç hiçbir başbakan elimizden alamaz. 29 Ekim'de cumhuriyetimizi kutladık. Yurttaşlarla bir araya geldik. Aldık al bayrağımızı meydanlara koştuk.''

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ise temeli atılan komplekste toplantı, sinema, sosyal etkinlik salonları ile eğlence merkezinin bulunacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri kompleksin temelini attı.