BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan tecavüzle ilgili şok soru!

AK Partili Bozdağ, tartışılan Yargıtay kararıyla ilgili hakimlere öyle bir soru sordu ki...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yargıtay'ın 13 yaşındaki N.Ç'ye tecavüz davasındaki kararla ilgili hakimlere öyle bir soru sordu ki cevabını herkes merak etti! Bedelli konusunda da toplumsal bir talep olduğunu söyleyen Bozdağ, önümüzdeki günlerde çıkarılacak yasal düzenlemeyle sorunun halledileceğini müjdeledi.

AK Parti Yozgat İl Başkanlığında partililerle bayramlaşan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, bayramların her zaman olduğu gibi, kardeşliğe katkı yapacağına inandığını söyledi.

Konuşmasında, ''Terörle mücadele yaparken hayatını kaybeden bütün aziz şehitlerimizi, bunların şahsında bugüne kadar bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için hayatını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve dua ile yad ediyorum'' diyen Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini söyledi. 

"BEDELLİ KONUSUNDA MİLLET ÇÖZÜM İSTİYOR"

Van'da yaşanan depremde birçok vatandaşın hayatını kaybetmesinden üzüntüsünü duyduğunu ifade eden Bozdağ, ''Gönlümüz böyle depremlerin yaşanmasını hiçbir zaman arzu etmez. İnşallah bu son olur. Ülkemiz bundan sonra böylesine bir depremle, felaketle karşı karşıya kalmaz. Kısa sürede oradaki mağduriyetler ortadan kaldırılacak'' diye konuştu.

Konuşmasında "bedelli askerlik" konusuna da değinen Bozdağ, bunun Türk milletinin bir talebi olduğunu belirtti. Bu konuda Türkiye'nen her bir yanından talepler geldiğini söyleyen Bozdağ, herkesin bedelli konusunun çözülmesini istediğini anlattı. Hükümet olarak milletin bu isteğini yerine getireceklerini söyleyen Bozdağ, önümüzdeki günlerde çıkarılacak yasal düzenlemeyle bedelli konusunun çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

HAKİME O KARARI SORDU!

N.Ç. için verilen kararın herkesi rahatsız ettiğini konuşmasında vurgulayan Bozdağ, kararda hukukun hakime, mahkemeye takdir hakkını verdiğini hatırlattı. İlgili davada cezanın alt sınırdan verildiğini söyleyen Bozdağ, hakimlerin kararını eleştirerek şöyle konuştu:

"Bu kadar kötü bir olayda, bu kadar çirkin bir olayda, cezayı alt sınırda nasıl takdir etti? Takdiren, cezayı artırarak verebilirdi, vermedi. Üst sınırdan verebilirdi, vermedi. Yaşı küçük, kemik yaşına istinaden farklı bir muameleye tabi tuttu. Burada da bir rapor var, nüfus yaşı başka. Tabi bütün bunlara baktığınız zaman, mahkemenin kamuoyunu rahatsız eden bir karar verdiği açık. 

Bu kararı veren hakimler, N.Ç. kendi kızları olsaydı, böyle bir karar çıkmış olsaydı, bu karara ne derlerdi? N.Ç. kendi kızları olsaydı, kendileri de hakim olsaydı, acaba bu kararı savunabilirler miydi? Bu kararı eleştirenlere, (yaygara yapanların, yaygarası kararı değiştirmez) deme cüretini gösterebilirler miydi? 

Umarım karar düzeltme süreleri geçmemiştir. Eğer geçmediyse Yargıtay bu yanlışı düzeltirse, büyük bir yanlışlıktan dönülmüş olur.''