BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fener yenilgiye rağmen yine lider!

Fenerbahçe, Sivas yenilgisine rağmen ligin 10'uncu haftasına rağmen liderliğini sürdürdü!

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında, deplasmanda Sivasspor'a 2-0 yenilen Fenerbahçe, bu mağlubiyete rağmen liderliğini sürdürdü.

Ligde 27 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe'nin Sivasspor'a yenilmesiyle bu sezon ligde yenilgisiz takım kalmadı. Alex'ten yoksun kadrosuyla karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, 21 puanda kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertlilerin geçen sezonun 17'nci haftasında Sivasspor'u İstanbul'da 1-0 yenerek başlayan yenilmezlik serisi, bu sonucun ardından aynı rakibe karşı son buldu.

Maçta Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 37'nci dakikada Eneramo ve 72'nci dakikada Grosicki kaydetti. Grosicki, bu sezon takımı adına 4'üncü golünü atarken, Sivasspor bu galibiyetin ardından puanını 14'e yükseltti ve 11. sıraya çıktı.

10. haftada sahasında ağırladığı Kayserispor'u 2-1 yenen Trabzonspor, puanını 19'a çıkardı ve 2. sırada yer aldı. Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki mücadelenin ilk yarısını Burak Yılmaz'ın 29. dakikadaki golüyle 1-0 önde kapattı. Burak Yılmaz, 74. dakikada attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi. Bu, Burak'ın ligdeki 13. golü oldu. Kayserispor 88. dakikada Troisi'nin golüyle aradaki farkı 1'e indirdi. Bu dakikadan sonra başka gol olmadı ve maç Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle bitti.

Haftaya 2. sırada giren Galatasaray, sahasında Mersin İdman Yurdu ile 0-0 berabere kalarak 18 puanla haftayı averajla 3. sırada tamamladı. Galatasaray, bu sonuçla ligdeki 3'üncü beraberliğini almış oldu.

Karşılaşmanın 45'inci dakikasında Moritz'in kaleci Muslera tarafından düşürülmesiyle Mersin İdmanyurdu penaltı atışı kazandı. 45 1. dakikada topun başına geçen Moritz penaltı atışından yararlanamadı ve devre golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda da her iki takımın gol girişimleri sonuç vermeyince, karşılaşma 0-0 berabere tamamlandı.

Beşiktaş, haftanın kapanış maçında deplasmanda Gençlerbirliği'ne 4-2 yenildi ve 17 puanla 7. sıraya düştü. Karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde kapatan Beşiktaş, 2. yarıda Gençlerbirliği'nin gollerine engel olamadı ve sezonun 3. mağlubiyetini aldı.

Beşiktaş, 4. dakikada ve 24. dakikada Mustafa'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Gençlerbirliği, 54. dakikada Tum ve 56. dakikada  Hurşut'un golleriyle 2-2 beraberliği sağladı.

Beşiktaş'ın hafta içinde Dinamo Kiev ile yaptığı UEFA Avrupa Ligi maçında attığı golle takımına 1-0'lik galibiyeti getiren Egemen, 78. dakikada kendi kalesine attığı golle takımının 3-2 yenik duruma düşmesine yol açtı. Gençlerbirliği'nde Erdal, 90. dakikada skoru belirleyen golü attı ve Ankara temsilcisi sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sezon ilk kez bir maçta 4 gol atan Gençlerbirliği, bu galibiyetle puanını 14'e yükseltti ve 10. sırada yer aldı.

10. haftada Samsunspor, evinde kendisi gibi ligde bu sezon kötü günler geçiren Ankaragücü'nü konuk etti. Ev sahibi takım, 2'nci dakikada Zenke ve 41'inci dakikada Murat'ın attığı gollerle 2-0 öne geçmesine karşın, Ankaragücü'nün 75'inci dakikada Hürriyet, 81'inci dakikada Aybars'ın attığı gollerine engel olamadı ve 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Bu beraberliğin ardından Samsunspor puanını 8'e çıkardı. Başkent ekibi ise Samsunspor karşısında aldığı beraberlikle ligdeki 2'nci puanına ulaştı.

Eskişehirspor, deplasmanda Kardemir D.Ç. Karabükspor'u 2-1 yenerek haftayı 3 puanla kapatan bir diğer ekip oldu. Eskişehirspor'un gollerini 25'inci dakikada Veysel Sarı ve 51'inci dakikada Kamara atarken, ev sahibinin tek golü ise 75'inci dakikada Shelton'dan geldi. Kırmızı siyahlı ekip 10. haftada deplasmanda galip gelen tek takım oldu.

Manisaspor, sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u 1-0'la geçerken, Manisaspor'a galibiyeti getiren golü 80'inci dakikada Isaac kaydetti.

Orduspor ile Gaziantepspor arasında yapılan maçta ise gol sesi çıkmazken, her iki takım da haftayı 1'er puanla tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında toplam 19 gol atılırken, 4 maçı ev sahibi takımlar, 1 maçı da deplasman takımı kazandı. 4 maç berabere sonuçlandı. 3 maçta gol sesi çıkmadı.

Gol krallığı yarışında ise Trabzonsporlu Burak Yılmaz, 13 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 6 golle İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Webo ile 5 golle Mersin İdmanyurdu forması giyen Nobre takip ediyor.