BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  GÜNCEL

'Tecavüz erkeklikse erkek değiliz'

Sanal alemde örgütlenen bir grup N.Ç davasıyla ilgili adaletin yerini bulmadığı iddiasıyla protesto yürüyüşü yaptı

Abone ol

Taksim'den Tünele yürüyen grup, 'Razı değiliz' pankartı açarak, 'Yargı nasıl bir organdır' , 'Tecavüz erkeklikse erkek değiliz' , 'T.C.vüz Devleti istemiyoruz' dövizleri taşıdı. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen yaklaşık 300 kişilik grup, Yargıtay 14.Ceza Dairesinin, Mardin'de 13 yaşındaki N.Ç'ye tecavüz edilmesi ile ilgili 32 sanıklı davada, yerel mahkemenin 'N.Ç'nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu" yönündeki kararını onamasına tepki göstererek Taksim'de protesto yürüyüşü düzenledi.

Tünele doğru yürüyüşe geçen grup sık sık slogan attı. Eylem sırasında İstiklal Caddesi'nde bulunan sanatçi Şevval Sam'da yürüyüşe katılarak, gruba destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Pelin Yüce, Mardin'de 2002 yılında bir çocuk aralarında memur, asker, muhtar ve öğretmenin de bulunduğu 26 kişi tarafından tecavüze uğradığını hatırlatarak, ' Yerel mahkeme tecavüzcülere 15 yaşından küçük biriyle rızasıyla birlikte olmak suçundan ceza verilmesini yeterli buldu ve Yargıtay da bu kararı onadı. Yüksek sesle haykırıyoruz, Razı değiliz! Yasalara göre 18 yaşından küçük herkes çocuktur. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesinde, çocuklar özel olarak korunmalı, yasa ve gerekli kurumların yardımı ile fiziksel, zihinsel, ahlaki, ruhsal ve toplumsal olarak sağlıklı normal koşullar altında özgür ve onurunun zedelenmeyecek şekilde yetişmesi sağlanmalıdır. Bu amaçla çıkarılacak yasalarda çocuğun en yüksek çıkarları gözetilmelidir ilkesi yer almaktadır. Yargıtay'ın bu kararı gerek ulusal gerekse uluslar arası hukuka aykırı bir karardır. Ama her şeyden önce insanlığa ve vicdana aykırıdır.' şeklinde konuştu. Grup açıklamanın ardından dağıldı.