BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57

BMW 2 SERiSi CABRiO sürüş İzlenimleri

Msport pakete sahip otomobil 72 mm daha uzun ve 26 mm daha geniş. Öne doğru eğilmiş ve çok net bir ifadesi var. Bu ifadeyi güçlendiren ise böbrek ızgaralara doğru incelen farlar.

“Daha az sınır daha fazla gökyüzü” diyerek kendisini en baştan ilgi çekici yapıyor otomobil. Üstü açılabilen otomobiller arasında en fazla tercih edilenlerden 1 serisini, 2 serisi olarak yenileyen BMW kompakt cabriolar arasında en yenisine sahip olmuş oldu.

Msport pakete sahip otomobil 72 mm daha uzun ve 26 mm daha geniş. Öne doğru eğilmiş ve çok net bir ifadesi var. Bu ifadeyi güçlendiren ise böbrek ızgaralara doğru incelen farlar. Otomobile arkadan bakıldığında, ilk dikkat çeken krom kaplı çift egzoz çıkışı. Otomobile bakınca çevik ve dinamik halinden etkilenmemek çok zor.

Cabrio denince otomobilin konforundan ödün verildiği gelir akla, ancak bu otomobilde işler öyle değil. Otomobille ilk tanıştığımda üstü kapalıydı o haldeyken içine geçtiğimde hiçte boğucu bir hava yoktu, aksine ön kısımda baş ve diz mesafesi çok iyi, arka kısımda dahi eğer çok uzun değil ise iki yolcunuzla rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Alçak sürüş pozisyonu sportif sürüş için her ne kadar tercih edilir olsa da benim gibi boyunuz kısa ise çok alçakta kalabiliyorsunuz. Açıkcası benim için bu otomobilde alçak sürüş pozisyonuna alışmam biraz zaman aldı. Her ne kadar üstü açıkken görüş alanı muhteşemde olsa aşağıda kalınca hakimiyet duygusu biraz eksik kalabiliyor. Otomobildeki msport koltuklar özellikle yan destekleriyle sürüşe başlamadan içimde bir heyecan uyandırıyor. İçinde bulunduğum otomobilin bana verdiği duygu tam olarak bu heyecan. Yola çıkmayı ve olacakları heyecanla beklerken otomobil sizden daha aceleciymiş gibi bir duygu veriyor. Sürüşe başlamadan iyi bir ikili olacağınızı daha orada hissediyorsunuz. Otomobilde tüm kumanda unsurları sürücüye dönük, dışarıdaki hareketli tasarım içeride de etkisini gösteriyor. Her detayda hareket var. Kilitli torpido ve eşya alanları yeterli. Kalite ise Bmw de olduğunuzu unutturmuyor.335 litrelik bagaj hacmi tavan kapalıyken 280 litre ancak çok dar yükleme alanı kullanmanızı zorlaştırabiliyor. Renk seçenekleriniz bulunan elektrikli soft tavanı 50 km hıza kadar açıp kapatabiliyorsunuz, ancak yine de siz 20 km yi geçmeyin. Otomobilin üstünü açmak 20 saniye sürüyor.

Şerit terk uyarısı ile sinyal vermeden şerit değiştirdiğinizd direksiyondan titreşimle uyarılırsınız, şehir içi fren fonksiyonu yaklaştığınız otomobilleri algılıyor, yaya uyarı fonksiyonu ise 10 ile 60 km hıza kadar çalışıyor olası tehlike durumunda sizi uyarıyor, yaklaşma uyarısı öndeki otomobilin ani fren durmunda kademeli olarak devreye giriyor, dikkat asistan ile direksiyon tepkileriniz izleniyor ve sistem dikkat dağınıklığı tespit ederse sürücüsüne bir uyarı mesajı veriyor. Park asistanı hata yapmanıza olanak tanımımayacak kadar iyi çalışıyor. Hatta park ederken zorlandığınız da size ilave komutlar verebiliyor.  Kontrol ekranından geri görüş kamerası ile çok net bir görüntüye sahip oluyorsunuz. Yani otomobil sürüş anında sizinle birlikte tetikte. Otomobilin takla koruma sistemi görünmeyecek şekilde yerleştirilmiş. Olası bir takla durumunda ise otomatik olarak uzanıyor ve yolcuları koruyor.

Otomobilde 136 beygir güç üreten 1.5 litrelik benzinli motor bulunuyor.220 Nm tork gücü üreten motora 8 ileri steptronic şanzıman eşlik ediyor.0 dan 100 km hıza 9.6 saniye de ulaşıyor. Yakıt tüketimini siz belirliyorsunuz desem yanlış olmaz. Eco-pro ve ya sport sürüş modlarının arasındaki fark çok yüksek. Yani kullanış stiliniz, ruh haliniz, yol durumu yakıt tüketimini etkiliyor. Benim değerlerim 6.5 litre ile 13.2 litre arasında gidip geldi. Otomobilin ses yalıtımı bir cabrioya göre oldukça başarılı. Tabi üstü kapalıyken. Ancak zaten ses konusunda sıkıntınız olmadığı için tercih ettiğiniz üstü açık otomobilde rüzgarın sesini doyasıya dinleyebilirsiniz. 1.5 litrelik motorla çok çılgın bir sürüş beklemediğim otomobille kararlı ve yerinde tepkilerle bir sürüş gerçekleştirdim. Oldukça seri ve sarsıntısız vites geçişleri var. Direksiyon tepkileri ise ani ve net. Arkadan itişli otomobil sevenlerdenseniz bu otomobille çok eğlenebilirsiniz çünkü kolay kontrol edilebiliyor. Otomobilin performansı oldukça iyi 4 kişilik cabrio bir otomobilden beklendiğinden fazlası var bence. Ayrılırken zorlandığım otomobillerden biri oldu 218i Cabrio.