BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bize bölücü diyen kördür

Ahmet Türk, partilerinin hedef halinde olduğunu söyledi ve partisini savundu;

Abone ol

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin TBMM grup toplantısında, bazı çevreler tarafından, ısrarla partilerini hedef haline getiren ''komplo sürecinin'' başlatıldığını öne sürdü.

BİZE 'BÖLÜCÜ' DİYENLER YA KÖRDÜR YA DA...
     
Türkiye'nin birliğinden ve bütünlüğünden yana olduklarını ifade eden Türk, geliştirdikleri önerilerin bu birliğin güçlendirilmesine yönelik olduğunu kaydetti.

Türk, ''Önerilerimiz, Türkiye'yi bölecek değil, daha da güçlendirecek önerilerdir. Bizim önerilerimiz, devleti zayıflatmak değil güçlü kılacak önerilerdir. Ülkenin ortak değeri olan bayrağımıza herkesin daha çok sahip çıkacağı önerilerdir. Biz ulusu parçalamayı değil, daha güçlü demokratik bir uluslaşmayı öneriyoruz. İstediğimiz tek şey, daha fazla demokrasidir. Eğer bizim önerilerimiz tartışılacaksa bu çerçevede tartışılmalıdır. Bu söylemlerimize rağmen bize ısrarla 'bölücü' demeye devam edenler de ya kördürler ya da kötü niyetlidir'' diye konuştu.
     
SEÇİMLE GELDİK, SEÇİMLE GİDERİZ

Partilerine yönelik saldırıların altında yatan asıl nedenin ''birçok siyasi çevrenin demokrasi, insan hakları, sivil siyaset konusunda maskelerinin düşmeye başlaması'' olduğunu ifade eden Türk, şöyle devam etti:

"Biz sanki ihale için bu Meclise geldik, Meclise rant için geldiğimizi düşünenler varsa iyi bilmelidir ki halktan alınan emanet, zamanı geldiğinde halka teslim edilir. Kimse bizi bu baskılarla terbiye etmeye kalkmasın. Biz bu Meclise kimsenin memuru olarak gelmedik. Her milletvekili gibi seçimle geldik, seçimle de gideriz. Bunun dışındaki her yol hukuk dışı yöntemlerdir, hukuka saygısızlıktır.''
    
GÖZÜMÜZ DIŞARIDA DEĞİL AMA...
     
''Her türlü baskıya rağmen aynı bayrak altında, aynı sınırlar içinde kendi birliğimiz ve kültürümüzle, kendi siyasal duruşumuzla yaşamayı savunacağız'' diyen Türk, ''Bu ülkenin insanlarıyız, bu ülkenin özgürleşmesi, kendi yurttaşlarının özgürleşmesinin mücadelesini veriyoruz. Gözümüz dışarıda değil, gözümüz başka yerde değil. Ama bu ülkeye katkı sunan, bu ülkenin geleceğiyle ilgili düşünen ve ortaklaşmak isteyen bir mantığa sahibiz'' diye konuştu.
    
BUNUN DIŞINDA BİR DTP OLMAZ, OLMAYACAKTIR
     
DTP'nin olağanüstü kurultayında seçilen yöneticileri tebrik ederek, başarılar dileyen Türk, DTP Grubu olarak seçilen arkadaşlarına her zaman destek olacaklarını söyledi.

Zaman zaman nöbet değişimleri olacağına işaret eden Türk, partilerinde ideolojik bir farklılık olmadığını savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmalarına değinen Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileriyle diyalog kurmamasını eleştirdi.