BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  DÜNYA

'Biri bizi gözetliyor' izleyen ablasını öldürdü

Rusya’da 13 yaşındaki Roma H. 'Biri Bizi Gözetliyor' programının Rus versiyonu Dom-2’yi izlediği için ablasını av tüfeğiyle öldürdü

Abone ol

Rusya’da 13 yaşındaki Roma H. 'Biri Bizi Gözetliyor' programının Rus versiyonu Dom-2’yi izlediği için ablasını av tüfeğiyle öldürdü. Katil kardeş, geçici olarak akıl hastanesine sevk edildi. Daha önce Dom-2’nin iki eski katılımcısı da öldürülmüştü.

Rus ulusal TNT televizyon kanalındaki Dom-2 programı, eğlenceden ziyade cinayetlerle “ünlü” olmaya başladı. Omsk bölgesinde ortaokul öğrencisi Roma, Dom-2’nin “fanatiği” olan ablası Yelena’yı (17) av tüfeğiyle öldürdü. Edinilen bilgiye göre Roma, önce ablasından televizyon kanalını değiştirmesini istedi. Roma programdan nefret ettiğini söyledi. Yelena kardeşinin istediğini reddederek Dom-2’yi izlemeye devam etti. Bu sırada program katılımcılarının çığlık atması Roma’nın öfkesini daha da artırdı. Babasının tüfeğini kapan kardeş, ablasının direkt yüzüne ateş etti.

Anneleri Olga H. eve geldiğinde kızı Yelena’nın cesedini kanlar içinde televizyon önünde buldu. Talihsiz anne, polis ve acil ambulans çağırdı. Olayı Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu Omsk Bölge Basın Sözcüzü Larisa Boldinova da doğruladı. Polis, 14 yaşını doldurmayan çocuğun işlediği cinayetten dolayı babasını sorumlu tutuyor. Polise göre, babası tüfeğini çocuklarının ulaşamayacağı yerde muhafaza etmesi gerekiyordu. Suçu ispatlanması durumunda aile reisine üç yıl hapis cezası verilebilir. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ekim 2008’de Dom-2 programının eski katılımcısı Oksana Aplekayeva, Aralık’ta da yine eski katılımcı Andrey Kadetov öldürülmüştü. Dom-2 Rus kamuoyunda ciddi tepkilere yol açarken, programın kurucusu ve sunucusu Kseniya Sobçak, “Beğenmeyen kanalı değiştirebilir” diyerek eleştirileri kabul etmemişti.