BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yakalanmasaydı nerede patlatacaklardı?

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 11 Şubat tarihinde bazı evlere yapılan baskınlarda C4 patlayıcı ve araçlara monte edilerek uzaktan kumanda ile patlatılan düzenek ele geçirildi

Abone ol

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 11 Şubat tarihinde bazı evlere yapılan baskınlarda gözaltına alıp mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan şahıslardan birinin evinin bodrum katında bir miktar C4 patlayıcı ve araçlara monte edilerek uzaktan kumanda ile patlatılan düzenek ele geçirildi.
Yüksekova'da gözaltına alınan 11 kişiden 9'u bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 kişi de serbest bırakıldı.
Gözaltına alınan kişilerden D.B isimli şahsın evinde 15 Şubat olaylarında kullanılmak üzere hazırlanmış olduğu tahmin edilen bir miktar C4 patlayıcı ve araçlara monte edilerek uzaktan kumanda ile infilak ettirilen düzenek ele geçirildi.
Bombaların, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek amacıyla düzenlenecek olan gösterilerde kullanılacağı tahmin ediliyor.