BIST 10.261
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.396,55
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Ocağı'na molotoflu PKK saldırısı

PKK yandaşları, sağlık ocağına molotof kokteyli attı

Abone ol

 

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle yaklaşık 30 kişilik bir grup protesto gösterisi yaptı.

Molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla polise saldıran göstericiler, 4 nolu sağlık ocağına da molotof kokteyli atttı.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yaklaşık 30 kişilik bir grup, Şirin Bulvarı'nda protesto gösterisi yaptı. Göstericilerin, taş, hava fişek ve molotof kokteyli ile saldırdığı polis de göstericilere karşı, tazyikli su ve gaz bombası kullandı.

Abdulkadir Paşa Mahallesi Şirin Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik bir gurup, ellerinde molotof kokteyli ve havai fişeklerle Çağ Çağ Caddesi güzergahında yola barikat kurdu. Buradaki mobesse kamerasına molotof kokteyli atan göstericiler daha sonra civardaki 4 nolu sağlık ocağına da molotof kokteyli attı. Sağlık ocağının duvarında hasar meydana gelirken, yer yer kısa süreli küçük yangınlar meydana geldi.

Şirin Bulvarı'nda önlem alan polise de molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldıran göstericilere karşı güvenlik güçleri de, tazyikli su ve gaz bombası kullandı.

Şirin Bulvarı'nda polis ile göstericiler arasındaki çatışma devam ederken, başka bir grup da Lozan Caddesi üzerinde bulunan Vakıflar Bankası'na molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırmak istedi. Ancak burada çevik kuvvet polisinin önlem aldığını gören göstericiler, uzun mesafeden yaptıkları atışlar etkili olmadı.

Göstericiler ilçe merkezindeki önemli noktalarda kurduğu barikatlar arasında çok sayıda çivi çakılı tahtalar bırakarak, polis araçlarının lastiklerini patlatmaya çalıştı. Polis, ilçe merkezindeki kamu, kurum ve kuruluşlarının önünde önlem alarak olası bir saldırıyı önlemeye çalışıyor. Güvenlik güçleri ile PKK yandaşları arasında yaşanan çatışmalar, sokak aralarında hala devam ediyor.