BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bir parti daha evet diyecek

Türkiye genelinde yüzlerce sivil toplum kuruluşu 'evet' kampanyası başlatırken, bir parti daha referandumda evet diyecek...

Abone ol

12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesi Türkiye genelinde yüzlerce sivil toplum kuruluşu 'evet' kampanyası başlatırken, sol kimliğiyle bilinen Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) de 'Referanduma Evet' kararı aldı.

EDP Bursa İl Başkanı Fecri Şengür, "Referanduma 'evet' diyelim ki darbecilerden hesap sormaya yüzümüz olsun." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin esastan görüşerek içeriğine müdahele ettiği anayasa değişiklik paketine destekler sürüyor. EDP Bursa İl Başkanı Fecri Şengür, yaptığı açıklamada, 'Referanduma evet, AKP iktidarına hayır' şeklinde bir karar aldıklarını söyledi. 12 Eylül 1982 Anayasası'nın Türkiye toplumuna giydirilmiş deli gömleği olduğunu ve hemen çıkarılması gerektiğini ifade eden Şengür, değişikliklerin acil ve yakıcı sorunlara çözüm getirmekten uzak olmasına karşın referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı. Partide aldıkları kararın sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan EDP Bursa İl Başkanı Fecri Şengür, şunları kaydetti:

"Biz 13 Eylül sabahı uyandığımızda darbeci Kenan Evren ve diğer 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusunda bulunabilmek için yüzümüz olsun istiyoruz. Bu nedenle 'Referanduma Evet' diyoruz. Anayasının tamamı değişmeden referanduma verilecek evet oyunun 12 Eylül Anayasası'nın mevcut haliyle kabul etmek anlamına geleceği yönündeki 'hayır' gerekçesini de doğru bulmuyoruz. Hayır oyu verildiği takdirde, anayasanın tamamının değiştirilmesine kapı açılacağı yönündeki varsayımı da gerçekçi bulmuyoruz. Referandumda hayır tutumunu almanın statükocu güçlere ve zihniyete destek olmak anlamına geleceği kanaatindeyiz."