BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Metrobüs duraklarında engel var!

Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği, metrobüs duraklarında yaptığı incelemenin sonuçlarını İBB'ye gönderdi...

Abone ol

Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği, metrobüs duraklarında yaptığı incelemelerin ardından birkaç durak dışında engelliler için rampa, asansör, yönlendirici yer döşemelerinin, uyarıcı zemin dokularının ve ses sistemlerinin bulunmadığını tespit etti.

Akşam gazetesinden Mete Yılmaz'ın haberine göre, bu eksiklikleri, 12 Haziran 2009'da bir dilekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bildiren TOHAD, durakların acilen engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini talep etti. Ancak sonuç alamayınca konuyu yargıya taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nde görülen davada İBB avukatları, Londra metrosunda bile her durağın engelli kullanımına müsait olmadığını iddia etti. Engelli vatandaşların D-100 karayolu güzergahındaki düşük tabanlı İETT otobüslerini de kullanabilecekleri belirtilen savunmada, İBB avukatları 'Özürlü vatandaşlarımızın sadece metrobüsü kullanma zorunluluğu varmış gibi algılanması da doğru değildir' dedi. Mahkeme TOHAD'ı haklı buldu.

Dernek Başkanı Süleyman Akbulut, 'Mahkeme kararını yerine getirmezlerse 'ayrımcılık'tan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız' dedi. Avukatların savunmasını eleştiren Akbulut, 'İBB'nin ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' yönündeki görüşünün anlaşılmaz olduğunu söyledi.