BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'cu komutan terfisinde son söz

Tartışma yaratan bu sorunun yanıtını Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül verdi. Ne terfi ne emeklilik olacak. Çözüm...

Abone ol

"Balyoz Darbe Planı kapsamında yargılanan 12 askerin durumu ne olacak?" tartışmasına noktayı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül koydu. Yargılanan askerlere ne emeklilik ne de terfi var. Bu askerler bekleyecek.

Başbakan Erdoğan'ın liderler zirvesi sırasında gündeme getirdiği özel orduyla ilgili ayrıntılar da belli olmaya başladı. Hudut Birlikleri kapsamında oluşturulacak yeni ordu birimi tasalağı YAŞ'tan önce oluşturulacak. Düzenlemenin yazın Meclis'in tatilini keserek çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HUDUT BİRLİKLERİ TASARISI YAŞ'A YETİŞECEK

Özel orduyla ilgili son gelişmeleri Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Cumhuriyet Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'e anlattı. Gönül, "Taslak gelecek hafta sonunda YAŞ toplantısı öncesinde ortaya çıkacak. Gerekirse Meclis tatilden toplantıya çağrılıp yaz aylarında yasalaşması sağlanabilir" dedi.

YAŞ toplantısı 1-4 Ağustos'ta yapılacak.

NE EMEKLİ NE TERFİ, ASKERLER BEKLEYECEK

Savunma Bakanı Vecdi Gönül Balyoz Darbe Planı kapsamında yargılanan 12 general ile ilgili YAŞ'ta uygulanacak genel işlemle ilgili olarak "Davaları devam ettiği için bu kişilerin terfisi mümkün olamıyor. Ama emekli de edilmeyecekler. O rütbedeki son bekleme yılı olsa da emekli edilmeyecekler" dedi.