BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  GÜNCEL

Bir grup Taksim'e çıktı müdahale başladı

1 Mayıs kutlamalarında izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 10 bin polis görev yerlerini aldı. İşte Taksim'de son durum

Abone ol

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü’nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde 10 bin dolayında çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı. İşte Taksim'de son durum. Bir otelden çıkan göstericiler Taksim Meydanı'na çıktı. Polis müdahale etti

Taksim'de bir otelden çıkan göstericiler, Taksim Meydanı'na ellerindeki pankartlarla çıktı. Bir anda ortaya çıkan göstericilere polis müdahale etti. Polis göstericileri gözaltına aldı. Grubun Komünist Parti üyesi olduğu belirtiliyor
1-mayis-taksim-gözalti.jpg
Ellerinde flamalarla alana gelen göstericiler, flamaların sopalarını kullandılar. Bayraklarıyla slogan atarak bir anda meydana gelen grupun çevresini, kırmızı yelekli çok sayıda polis sardı. Grubu meydandan çıkarmak isteyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.
taksim-1-mayis-gözalti.jpg

Göstericiler plastik kelepçeyle yere yatırılarak gözaltına alındı. Polis grubu meydandan uzaklaştırarak tek tek gözaltına alarak otobüslere bindirdi.

POLİS TAKSİM'DE KUŞ UÇURMUYOR
taksim-1-mayis.20150501133102.jpg
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla şehir dışından takviye olarak İstanbul’a getirilen polislerle birlikte görev alacak çevik kuvvet polisleri, İstanbul’da önceden belirlenen yerlerinde konuşlandı. Taksim'e çıkan tüm yollar kapalı. Polis meydanda kimlik kontrolü yapıyor. 

SENDİKA TEMSİLCİSİ TAKSİM MEYDANI'NDA

Türk-İş üyeleri Gümüşsuyu'ndaki sendika binasında toplanıp Taksim Meydanı'na yürüdü. Sendika üyeleriyle Kazancı Yokuşu'nda gerçekleştirilen anma töreni saygı duruşuyla başladı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Türk-İş İstanbul 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, "İnşallah önümüzdeki süreçte daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi diyerek Taksim Meydanı'nın Türk-İş olarak emekçilere ve emekçi dostlarına açılmasını talep ediyoruz" dedi.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR İVEDİLİKLE ATILMALI"

Türk- İş üyeleri daha sonra 1 Mayıs 1977'de ölenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar yaptığı basın açıklamasında, "1 Mayıs'ta alanlardan bir kez daha hükümete sesleniyoruz. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşmeyle mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalı. Uzlaşma hoşgörü ve birarada yaşama kültürünün geliştirilmesi için çaba gösterilmelidir" dedi. Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

SENDİKALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Sivil Memurlar Sendikası üyesi bir grubun da Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakmasının ardından Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Aksiyon İş) üyeleri meydana girdi. Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk açıklamasında, "Sadece Taksim'de emekçi kardeşlerimiz hayatını kaybetmiyor biliyorsunuz. Soma'da 301 kardeşimizi, Ermenek'te 18 kardeşimizi kaybettik. Oralarda bizim için çok önemli. Oralarda bizim için çok değerli. İş sağlığı ve güvenliği kurallarının gerçek anlamda uygulanmasını devlet yetkililerinin de bunun arkasında ciddi anlamda takipçi olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-sen) Genel Başkanı Naci Haliloğlu ise "Beni çok şaşırtan bir hadiseyle karşılaştım. Ankara'da yollarda tomalarla beraber geldik bugü buraya gelmek için hakkikaten ciddi çaba sarfettik.sıkıyönetim uygulamalarını hatırlatan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Hakikaten üzüntü duyuyoruz" dedi. 

 Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA’lar tedbir aldı. Başbakanlık Ofisi’nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.

TAKSİM'DEN 1 MAYIS FOTOĞRAFLARI 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle şehir dışından yaklaşık bin 500 polis takviye olarak İstanbul’a geldi. Taksim çevresinde görev yapacak olan polisler yurdun çeşitli illerinden THY’den kiralanan özel uçaklarla gece saat 03.00’dan itibaren İstanbul’a getirildiler. Adana, Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep, Muş ve Kars’tan takviye olarak getirilen polisler daha sonra İETT araçlarıyla görevli yerlerine hareket ettiler. Öte yandan Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 200 polisin de 1 Mayıs nedeniyle Taksim’de görev yapacağı öğrenildi.

TAKSİM'DEN CANLI YAYIN


*1 Mayıs Tertip Komitesi ile yetkililerin dün gece yaptıkları son görüşmede komiteden yeni bir teklif geldi. Buna göre komite Beşiktaş'ta toplanıp bir basın açıklaması yaparak gösterileri tamamlama teklifi getirdi. Yetkililerden ise, "biz bunu bir görüşelim" yanıtı alındı. (CNNTürk)

*TÜRK-İŞ korteji, Taksim Meydanı'na geldi. Grup polis güvenliği eşliğinde Kazancı yokuşunun başına geldi. "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atan kortej TÜRK-İŞ pankartı ve çiçekler taşıyor. Grup burada bir basın açıklaması yapıyor.

*1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı.
TÜRK-İŞ ÇELENK BIRAKTI

Türk-İş, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı
Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ağar:1 Mayıs alanlarından verilen mesajlar hükümet tarafından iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin sefaletinin kimseye refah getirmeyeceği bilinmeli, hükümet emekçilerin taleplerine kulak vermelidir. Bu çağımızın gerektirdiği bir mecburiyettir.

1-mayis-turk-is-taksim-medyani-cumhuriyet-aniti-celenk-birakti.jpg